Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 108
 İndirme 45
Argümantasyon Temelli Deney Raporu Yazımının Fen Bilgisi Öğretmen Adaylarının Argüman Yapılarını Geliştirmelerine Etkisinin İncelenmesi
2017
Dergi:  
e-Kafkas Journal of Educational Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, fen eğitiminin ayrılmaz bir parçası olan laboratuvar uygulamalarında argümantasyona dayalı deney raporu yazma anlayışını kullanan fen bilgisi öğretmen adaylarının süreç boyunca ortaya koydukları argümanların gelişimini incelemektir. Araştırma 2012-2013 güz yarıyılında Türkiye’ deki bir devlet üniversitesinin fen bilgisi öğretmenliği programı 2. sınıfta öğrenim gören 46 öğretmen adayı ile yürütülmüştür. Araştırmanın deneysel tasarımı, örneklem gurubunun zamana bağlı nasıl değişim gösterdiğini ortaya koyan zaman serisi deseni olarak belirlenmiştir. Bu araştırmanın verileri beş hafta boyunca genel biyoloji laboratuvarı dersinde toplanmıştır. Araştırmanın veri toplama aracı, fen bilgisi öğretmen adaylarının biyoloji laboratuvarı derslerinde argümantasyon temelli hazırladıkları deney raporlarıdır. Fen bilgisi öğretmen adaylarının hazırlamış oldukları deney raporları Choi (2008) tarafından geliştirilmiş olan yazarak bilim öğrenme yaklaşımı puanlama ölçeği kullanılarak değerlendirilmiştir. Araştırmanın verileri SPSS 17. programı kullanılarak analiz edilmiştir. Analizden elde edilen bulgular, fen bilgisi öğretmen adaylarının beş hafta boyunca argümantasyon temelli hazırlamış oldukları deney raporlarındaki herbir argüman bileşeni puanında sürece dayalı anlamlı bir puan artış olduğunu göstermiştir. Araştırmanın sonucuna göre, fen bilgisi öğretmen adaylarının lisans dönemi laboratuvar uygulamalarında argümantasyon temelli yazarak bilim öğrenme anlayışını kullanması, onların bilimi sorgulama ve anlama yolları geliştirmede etkili bir yaklaşım olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


e-Kafkas Journal of Educational Research

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 1.101
2023 Impact/Etki : 0.33
e-Kafkas Journal of Educational Research