Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Sürdürülebilir Kalkınmada Kent Konseylerinin Rolü Üzerine Bir Değerlendirme: Kars Kent Konseyi Örneği
2023
Dergi:  
Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yerel Gündem 21 programının ortaya çıktığı Kalkınma Konferansı’nda yerelleşmeye vurgu yapılmış ve yerel mekanizmaların önemi üzerinde durulmuştur. Bu kapsamda kent konseyleri, sürdürülebilir kalkınmanın yerel düzeyde uygulanmasında önemli yönetsel mekanizmalar olarak gündeme gelmiştir. Kentlinin kente dair sorunlara ve çözüm önerilerine katılım sağlaması ve kentteki aktörlerin bir araya gelerek ortak akılla hareket etmesine olanak sağlayan kent konseyleri, katılımcılığın ve sürdürülebilir kalkınma ilkelerinin uygulanması noktasında önemli işleve sahiptir. Sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında etkili olan kent konseyleri, Türkiye’de 2005 yılında kurulmuştur. Çalışmada Kars ili örnek alan olarak seçilmiş ve kent konseyleri platformlarının sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında etkisinin olup olmadığı Kars Kent Konseyi üzerinden ele alınmıştır. Bu çalışmanın amacı, yerel aktör olan ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması noktasında görevi bulunan Kars Kent Konseyi'nin yerel değerleri, coğrafi konumu, tarihi geçmişi ve turizmi açısından öneme sahip olan Kars ilinin sürdürülebilir kalkınmasına etkisinin olup olmadığını incelemektir. Çalışma nitel yöntem kullanılarak hazırlanmış ilgili literatür taranmış ve Kars Kent Konseyi yetkilileri ile yarı yapılandırılmış mülakat yapılmıştır. Kars Kent Konseyi üzerinden kent konseyinin sürdürülebilir kalkınmadaki rolü değerlendirilmiştir. Çalışmadan elde edilen bulgular kapsamında Kars Kent Konseyi’nin kentin sürdürülebilir kalkınmasına yönelik çalışmalar yapmaya başladığı ancak bu çalışmaların uzun süreli ve yeterli olmadığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

An Evaluation Of The Role Of City Councils In Sustainable Development: The Case Of Kars City Council
2023
Yazar:  
Özet:

Localisation was emphasised in the Development Conference where the Local Agenda 21 programme emerged. The importance of local mechanisms was emphasised. In this context, city councils have become important administrative mechanisms in the implementation of sustainable development at the local level. City councils enable the citizens to participate in the problems and solution proposals related to the city and enable the actors in the city to come together and act with a common mind. It has an important function in the implementation of participation and sustainable development principles. City councils are effective in ensuring sustainable development. It was established in 2005 in Turkey. Kars was selected as a sample area in the study. Whether the city council platforms have an impact on ensuring sustainable development is analysed through Kars. Kars City Council is a local actor and has a duty in ensuring sustainable development. The aim of this study is to examine whether Kars City Council has an impact on the sustainable development of Kars, which is important in terms of its local values, geographical location, historical past and tourism. Qualitative method was used in the study. The literature was reviewed and semi-structured interviews were conducted with the Council officials.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Artvin Çoruh Üniversitesi Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 149
Atıf : 475
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini