Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 45
 İndirme 5
Sağlık Çalışanlarının Sanal Kaytarma Etkinlikleri ve Süreleri
2020
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, sağlık çalışanlarının mesai süreleri içerisinde iletişim teknolojilerini kullanarak yapmış oldukları sanal kaytarma nedenlerini ve sürelerini tespit etmek ve sanal kaytarmanın sağlık kurumlarına maliyeti konusunda bir farkındalık oluşturmaktır. Bu süreçte sanal kaytarma sürelerini ölçmeye yönelik bir ölçeğe sahip olmaktır. Araştırmanın evrenini Artvin Devlet Hastanesinde ve Arhavi Devlet Hastanesinde çalışmakta olan toplam 326 sağlık çalışanı, örneklemini ise ankete gönüllü katılmayı kabul eden 133 sağlık çalışanı oluşturmaktadır. Anketin ölçeği daha önceki çalışmalardan yararlanılarak geliştirilmiştir. Ölçek demografik değişkenler dışında on beş ifadeden oluşmaktadır. Ölçek faktör analiziyle geçerlenerek, Cronbach's Alpha katsayısıyla güvenirliği test edilmiş ve uygun bulunmuştur. Her maddeyle ve ortalamayla ilgili sanal kaytarma sürelerinin hesaplanmasında gruplanmış seriler için aritmetik ortalama hesaplanması tekniği kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre örneklemdeki sağlık çalışanları normal hayatlarında ortalama kişi başı günlük 203 dakikasını, haftalık 1427 dakikasını sanal âlemde geçirmektedir. Bu sürenin ortalama 452 dakikasını (7,5 saat) haftalık mesai süresi içerisinde yapmaktadır. En fazla zaman alan sanal kaytarma faaliyetleri; kişisel sosyal medya araçlarını kullanma (54 dakika) ve dizi, film, maç vb. programları izleme (52 dakika) etkinliğidir. Çalışmada erkekleri kadınlara göre, lise mezunlarının diğer gruplara göre daha fazla sanal kaytarma yaptıkları görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The Effects and Durations Of The Sanitary Operators
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to identify the causes and times of virtual screening that healthcare workers have done using communication technologies during their working hours and to raise awareness of the costs of virtual screening to health institutions. In this process it is to have a scale aimed at measuring the virtual scrolling times. The universe of the study consists of a total of 326 health workers working at Artvin State Hospital and Arhavi State Hospital, and 133 health workers who accept voluntary participation in the survey. The scale of the survey has been improved by taking advantage of previous studies. The scale consists of fifteen expression except demographic variables. Through the measurement factor analysis, reliability was tested and found appropriate with the Cronbach’s Alpha ratio. Arithmetic average calculation technique for grouped series has been used in the calculation of the virtual scrolling times related to each matter and average. According to the findings obtained in the sample, health workers spend an average of 203 minutes per person a day in their normal life, and 1427 minutes per week in the virtual world. The average time of this time is 452 minutes (7,5 hours) within a weekly working time. Viral recording activities that take the most time; using personal social media tools (54 minutes) and series, movies, matches, etc. The program is monitoring (52 minutes) activity. The study found that men and women were more virtual than high school graduates than other groups.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 687
Atıf : 3.827
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi