Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 4
Sağlık Kurumlarında, Sanal Kaytarma Konusunda Yapılan Araştırmaların İncelenmesi
2021
Dergi:  
Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde, her iş kolunda yaygın olarak kullanılan İnternet, çalışanlar tarafından amacı dahilinde kullanılır ise çalışılan kuruma yararlı olmaktayken, kullanım sınırları ihlal edildiği zaman sanal kaytarma kavramına yol açabilmektedir. Sanal kaytarma, çalışanların, çalışma zamanları dahilinde görev amacı dışında İnternet kullanımıyla gerçekleşmektedir ve çalışan verimliliğiyle ilintilidir. Covid-19 nedeniyle artan ve sonrasında da yaygın olacağı öngörülen evden çalışma, sanal kaytarma konusunu daha önemli hale getirecektir. Bu derleme niteliğindeki çalışmada, sanal kaytarma kavramı farklı kaynaklardan incelenip, en uygun tanımlar yapılmıştır. Bu kavramın, yazı içerisinde sınıflandırılması yapılıp çeşitleri ifade edilmiştir. Kişilerin, İnterneti kullanım amaçlarını ve aşırı kullanımlarının sebepleri bağımlılık konusuyla ilişkilendirilip araştırılmıştır. Çoğunluğu sağlık sektöründe yapılmış olan araştırmalar incelenmiştir. Yapılan çalışmaların olumlu ve olumsuz yönleri incelenip, sanal kaytarma çeşitlerinin, sosyo-demografik değişkenlerle olan ilişkisi ile sanal kaytarmada etkin olan İnternet bağımlılığı ve kullanımının iş performansına ve verimliğine olan etkisi tartışılacaktır. Son olarak, sanal kaytarmanın azaltılıp, kurum için çalışanların, daha verimli olması amacıyla alınan önlemler ve çözüm yolları incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Studies About Virtual Slacking In Healthcare Institutions
2021
Yazar:  
Özet:

Nowadays, the Internet, ubiquitous in every business, is beneficial to institutions when usage stays within its purpose; but, when violated by employees, it may lead to virtual slacking. Virtual slacking occurs when employees use the Internet during working hours for non-work purposes, and it is related to efficiency. The utilization of working-from-home with Covid-19 is predicted to be common in post-Covid era; hence, virtual slacking will remain relevant. In this review study, we define virtual slacking by comparing the definitions in the literature, majority in the healthcare sector. Furthermore, we describe studies that relate Internet use and addictiveness to virtual slacking. Then, we analyze studies, discuss their types, their positive and negative aspects, and the effect of Internet use and addictiveness in virtual slacking on healthcare employees’ job performance and effectiveness. Finally, the measures and solutions aiming to reduce virtual slacking and improve the personnel efficiency will be described.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası Sağlık Yönetimi ve Stratejileri Araştırma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 280
Atıf : 1.072
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini