Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 108
 İndirme 12
Osmanlı-iran Hududunda Ermeniler: İran Ermenileri’nin Hakkari Bölgesindeki Faaliyetleri
2019
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Osmanlı, İran ve Rusya topraklarında yaşayan Ermeniler, “Bağımsız Ermenistan” emelline ulaşmak için birlikte hareke edip, birbirlerine her türlü yardımda bulunmaktan geri durmamışlardı. Ermeniler, Osmanlı-İran hudut bölgesinde kendilerine bazı güzergahlar belirleyerek silah kaçakçılığı, Osmanlı Devleti’nin aleyhine içeriklere sahip evrakların nakli ve firarilerin geçişini bu güzergahlar üzerinden sağlamaktaydılar. Ermeniler için Hakkari hududu önemli güzergahların olduğu bir bölgeydi. İran topraklarında Ermenilerin rahat bir şekilde örgütlenip Hakkari’de faaliyetlerini yürütmelerini sağlayan temel neden ise İran Devleti’nin menfaatleri doğrultusunda Ermenileri baskı uygulamayıp eylemlerinde serbest bırakmasıydı. Osmanlı aleyhine olan her türlü eylem, İran’da gerçekleşme olanağına sahip olmuştur. İran Devleti’nin Ermenilerin silah üretim ve dağıtımına göz yumması, manastır inşa edebilmeleri için onlara arazi satması ve Osmanlı topraklarında silahlı eylemlere katılan firarilerin huduttan geçmelerini sağlayıp onları himaye etmesi, iki Müslüman devlet arasındaki münasebetlere zarar vermiştir. Osmanlı Devleti, aynı dine mensup oldukları için birbirlerinin aleyhine hareket etmemeleri gerektiği hususuna sık sık vurgu yaparak İran Devleti’ni Ermeniler konusunda uyarmış, hudut boyunda asayiş ve nizamın sağlanması için üzerine düşeni yapmasını istemiştir. Ancak İran Devleti gerekeni fazlasıyla yaptığını söyleyip bazı taleplerde de bulunarak şikayetleri bir şekilde geçiştirme yoluna gitmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Armenians In The Ottoman-iran Huda: Activities Of The Iranian Armenians In The Hakhari Region
2019
Yazar:  
Özet:

The Armenians who lived in the Ottoman, Iran and Russia territories had moved together to reach the emile of "Independent Armenia" and did not stop providing each other any kind of assistance. The Armenians, by setting some routes to themselves in the Ottoman-Iran Hudut region, were providing arms trafficking, the transfer of documents with contents against the Ottoman State and the passage of the fighters through these routes. For the Armenians, Hakkari was a region with important routes. The main reason for the Armenians to be organized conveniently in the territory of Iran and to carry out their activities in the Hakkari was that the Iranian State, in accordance with its interests, would not push and release the Armenians in their actions. Any action against the Ottoman had the possibility to take place in Iran. The Iranian State’s ignorance of the Armenian arms production and distribution, the sale of land to them to build monasteries, and the provision of the fighters who participated in armed actions in the Ottoman territory to pass through and protect them, has damaged the relations between the two Muslim states. The Ottoman State has frequently emphasized that they should not act against each other because they belong to the same religion, warning the Iranian State about the Armenians, asking them to do their best to ensure the assurance and the righteousness. However, the Iranian state has said that it has done too much and has made some demands and has gone to the way to pass the complaints in a way.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.364
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini