Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 66
 İndirme 8
A Study On The Effectiveness Of Flipped Learning Model
2019
Dergi:  
SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Teknolojinin hızlı gelişimi ve eğitimde öğretim sürecinde aktif olarak kullanılması ile birçok yeni öğretim yöntemi ortaya çıkmıştır. Bu güncel yöntemlerden birisi olan Teknoloji Destekli Esnek Öğrenme (Ters Yüz Öğrenme ya da Dönüştürülmüş Öğrenme Modeli olarak da adlandırılmaktadır), öğrencilerin kavramlara sınıf dışarısında video dersleri, makale ve interaktif materyaller ile aşina olmaya başladığı ve öğrenme süreci içerisinde aktif olarak rol aldığı öğrenci merkezli bir öğretim yöntemidir. Geleneksel öğrenmenin aksine, Teknoloji Destekli Esnek Öğrenme sınıflarında öğrenciler aktif olarak, dersten önce çevrimiçi materyaller sayesinde edinmiş oldukları bilgilerinin uygulanmasını gerektiren problem çözme aktiviteleri üzerinde çalışmaktadırlar. Nitel araştırma desenini benimseyen bu bütünleştirici alan yazını taraması Teknoloji Destekli Esnek Öğrenmenin etkililiğini doküman analizi yolu ile araştırmaktadır. Araştırma kapsamında Google Scholar, Dergipark, ResearchGate, Academia, YÖKTEZ ve üniversite veri tabanlarına erişilmiş ve bu alanda yazılmış makaleler ve tezler incelenmiştir. Araştırma kapsamında incelenen çalışmaların toplam sayısı 75dir. Veri analizi bölümünde ise içerik analizi yöntemi kullanılarak incelenen çalışmalar sonuçları bakımından üç temel kategoriye ayrılmıştır. Bu kategoriler Teknoloji Destekli Esnek Öğrenmenin a) öğrenci başarısına, b) öğrencinin sınıf içi katılımı ve motivasyonuna c) öğrencinin derse karşı sahip olduğu tutuma etkisi şeklinde sınıflandırılmıştır. Sonuçlar, Teknoloji Destekli Esnek Öğrenmenin öğrenci başarısı, derse katılım ve sınıf içi motivasyon bağlamında olumlu bir etkiye sahip olduğunu göstermiştir. Ayrıca, sonuçlara göre hem öğretmenler hem de öğrenciler Teknoloji Destekli Esnek Öğrenme yöntemine karşı olumlu bir tutum sergilemektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 144
Atıf : 596
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini