Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 44
 İndirme 7
Birey-örgüt Uyumunun Bağlamsal Performans Üzerine Etkisinde Birey-iş Uyumunun Düzenleyici Rolünün Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalenin amacı, çalışanların birey-örgüt uyumu düzeylerinin bağlamsal performanslarına etkisinde birey-iş uyumunun rolünü ortaya koymaktır. Literatür taramasında birey-örgüt uyumu ile bağlamsal performans arasındaki ilişkide birey-iş uyumunun rolüne yönelik bir araştırmaya rastlanmamıştır. Araştırma değişkenlerini ölçmek için bir anket formu oluşturulmuştur. 458 çalışandan toplanan veriler frekans analizi, güvenilirlik analizi, doğrulayıcı faktör analizi, korelasyon analizi ve hiyerarşik regresyon analizine tabi tutulmuştur. Birey-örgüt uyumunun bağlamsal performans üzerindeki etkisinde R2 değeri 0,179; birey-örgüt uyumu ve birey-iş uyumunun bağlamsal performansa etkisinde R2 değeri 0,217 olarak hesaplanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre; birey-örgüt uyumunun bağlamsal performansa etkisinde birey-iş uyumunun düzenleyici rol oynadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Individual-organic Compatibility On The Relationship Performance Is A Priority Research To Determine The Regulatory Role Of Individual-business Compatibility
2020
Yazar:  
Özet:

The objective of this article is to show the role of individual-work conformity in the impact of the individual-organic conformity levels of employees on the contextual performance. In the literature scan, there has been no research on the role of individual-work harmony in the relationship between individual-organic harmony and contextual performance. A survey form has been created to measure the research variables. The data collected from 458 employees were subjected to frequency analysis, reliability analysis, verifying factor analysis, correlation analysis and hierarchical regression analysis. In the impact of individual-organic compatibility on contextual performance, the R2 value is calculated at 0.179; in the impact of individual-organic compatibility and contextual performance of individual-organic compatibility, the R2 value is calculated at 0.217. According to the results obtained; individual-organic harmony has been found to play a regulatory role in the context performance of individual-work harmony.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Hitit Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 587
Atıf : 2.400
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini