Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 250
 İndirme 43
Rehinli Malın Konkordato Mühleti Içinde Paraya Çevrilmesi Yasağı (ıık M 295)
2020
Dergi:  
İstanbul Hukuk Mecmuası
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda çeşitli gerekçelerle önemini yitiren konkordatonun yeniden canlandırılması için 7101 sayılı Kanun ile İcra ve İflâs Kanunu’nun konkordatoya ilişkin hükümlerinde bazı değişiklikler yapılmıştır. Yapılan değişikliklerden birisi de, kesin mühletin rehinli alacaklılar bakımından sonuçlarının ayrı bir maddede (İİK m 295) düzenlenmesidir. İcra ve İflâs Kanunu’nun 294. maddesinin birinci fıkrasına göre, kesin mühlet içinde borçluya karşı kural olarak hiçbir takip işlemi yapılamaz ve daha önce başlamış olan takiplere devam edilemez. Rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip bakımından ise durum farklıdır. Zira Kanun’un 295. maddesinin birinci fıkrasına göre, konkordato mühleti sırasında rehinle temin edilmiş alacaklar nedeniyle rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takip başlatılabilir veya başlamış olan takiplere devam edilebilir; ancak bu takip nedeniyle muhafaza tedbirleri alınamaz ve rehinli malın satışı gerçekleştirilemez. 7101 sayılı Kanun ile yapılan değişiklikten önce, bu konuda İcra ve İflâs Kanunu’nda benzer bir hüküm yer almaktaydı (İİK m 289). Bununla birlikte, yeni maddede düzenlenen rehinli malın satış yasağının 7101 sayılı Kanun ile değiştirilen diğer maddeler çerçevesinde incelenmesi gerekir. Çalışmada konkordato süreci bakımından önemli sonuçları bulunan konkordato mühleti içinde rehinli malın paraya çevrilmesi yasağı incelenmiştir. Söz konusu yasak; yasağın amacı, yasağın geçerli olduğu zaman dilimi ve kişi bakımından kapsamı yönleriyle ele alınmıştır. Yasağın kişi bakımından kapsamı incelenirken özellikle konkordato borçlusu lehine üçüncü kişinin malvarlığı üzerinde rehin tesis edilmesi durumunda, satış yasağının üçüncü kişiye ait rehinli mal bakımından geçerli olup olmadığı meselesi üzerinde durulmuş ve bu konuda Türk ve İsviçre hukukundaki görüşler değerlendirilerek bu yasağın üçüncü kişiye ait rehinli mallar açısından da mevcut olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Prohibition Of The Transfer Of The Property Of The Kidnapped Into The Concordate (iik M 295)
2020
Yazar:  
Özet:

In recent years, some changes have been made in the provisions of Law No. 7101 and the Concordatoa of the Law of Execution and Inflas for the reanimation of the concordatone that has lost its importance for various reasons. One of the changes made is that the results of the fixed deadline in terms of the kidnapped recipients are arranged in a separate article (ICM m 295). In accordance with the first paragraph of Article 294 of the Law on the Execution and Inflation, no follow-up process against the debtor as a rule can be carried out within a certain period of time and no follow-up process can be carried out before. If the reef is converted into money, the situation is different. The law of 295. According to the first subparagraph of this article, the tracking may be initiated or continued through the conversion of the hostage to money due to the receipts provided with the hostage during the concordato period; however, due to this tracking, conservation measures cannot be taken and the sale of the hostage goods cannot be carried out. Before the amendment made by Law No. 7101, a similar provision was included in the Law of the Republic of Iraq and the Law of the Republic of Iraq (ICM 289). However, the prohibition of the sale of the robbed goods provided for in the new article must be examined within the framework of other articles amended by Law No. 7101. The study examined the prohibition of the conversion of the robbed goods into money within the concordato period with significant results in terms of the concordato process. This prohibition is addressed by the purpose of the prohibition, when the prohibition is valid, and the extent of the prohibition in terms of person. When examining the scope of the prohibition in person, especially in the case of the third party's property in favor of the concordato debtor, the question of whether the prohibition of sale is valid in terms of the property of the third party, and in this regard the views in the Turkish and Swiss law are assessed and the conclusion is that this prohibition is also available in terms of the property of the third party.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






İstanbul Hukuk Mecmuası

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.760
Atıf : 4.757
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini