Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
Adi Konkordato Hükümleri Uyarınca Üçüncü Kişi Rehniyle Güvenceye Alınmış Alacağın Hukuki Durumu Üzerine Değerlendirmeler
2023
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Konkordato projesinin kabulü için oylamaya katılacak alacaklılar, konkordato projesinden etkilenen alacaklılardır. Rehinli alacakların teminatsız kalan kısmı projeye dâhil edilecektir. Rehin hakkı, konkordato hukuku bakımından ayrıca incelenmelidir. Zira rehnin kim tarafından verildiği oylamaya katılacak alacaklıların belirlenmesi bakımından önem arz etmektedir. Borçlu borcuna karşılık kendisi rehin gösterebileceği gibi üçüncü bir kişi de borçlunun borcuna karşılık rehin gösterebilir. Konkordato hukuku bakımından da rehin konusu malın malikinin üçüncü kişi olması halinde alacağın, adi alacak mı rehinli alacak mı olduğu tartışmalar arasındadır. Bu çalışmada İcra ve İflas Kanunu’nun konkordatoya ilişkin hükümleri, doktrin ve Yargı kararları ışığında üçüncü kişi rehniyle temin edilen alacağın konkordatodaki hukuki durumu incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

According To The Law Of The Concorda, The Legal Status Of The Third Party Will Be Considered To Be Secured By The Concorda.
2023
Yazar:  
Özet:

The recipients to vote for the acceptance of the Concordato project are the recipients affected by the Concordato project. The remaining portion of the refugees will be included in the project. The right of the kidnapping must also be examined in terms of the Concordato law. It is important to determine who the reign is given to participate in the vote. As a third person may be the refuge for the debtor’s debt, the debtor may be the refuge for the debtor’s debt. The Concordato law is also among the disputes that the property in the subject of the slaughter will be obtained if the owner of the property is a third person, or if the slaughter will be obtained. In this study, the provisions relating to the concordatoe of the Law of Execution and Invalidity, the doctrine and judgment decisions in light of the legal status in the concordatoe of the recipient provided by a third party refuge.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 243
Atıf : 613
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini