Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 108
 İndirme 45
 Sesli Dinleme 1
Rusya Federasyonu’nun Azerbaycan ile İlişkileri
2012
Dergi:  
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, ikinci “Büyük Oyun”un esas oyuncularından biri olan Rusya Federasyonu’nun Azerbaycan ile ilişkilerini incelemektedir. Dağlık Karabağ sorunu, Hazar’ın statüsü ve boru hatları mücadelesi hem Azerbaycan’ın iç ve dış politikasını hem de Moskova-Bakü ilişkilerini etkilemektedir. Bu nedenle çalışmada, Rusya Federasyonu’nun Azerbaycan ile ilişkileri bu sorunlar çerçevesinde incelenecektir. Bölgede iki rakip gruptan söz edilmektedir (bir tarafta Rusya Federasyonu-Ermenistan-İran, diğer tarafta ABD-Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan). Çalışmada bu gruplaşma, Rusya Federasyonu-Azerbaycan ilişkileri çerçevesinde tartışılacaktır. Bu çalışma bölgede böyle bir gruplaşmanın olmadığını ileri sürmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Russian Federation’s Relations With Azerbaijan
2012
Yazar:  
Özet:

This article examines the relations of the Russian Federation, that is one of the main players of the second “Great Game”, with Azerbaijan. Nagorno Karabakh issue, legal status of the Caspian and struggle for the pipelines influence both internal and foreign policies of Azerbaijan as well as the relations between Moscow and Baku. Therefore, Russian Federation’s relations with Azerbaijan will be examined within the context of these problems. It is mentioned that there are two rival groups in the region (Russian Federation-Armenia-Iran on the one side and USA-TurkeyAzerbaijan-Georgia on the other). This group will be discussed in this article by examing the relations between Russian Federation and Azerbaijan. This article argues that there are no such rival groups in the region.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 423
Atıf : 3.180
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini