Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 6
Spor Bilimleri Fakültesinde Öğrenim Gören Öğrencilerin Uluslararası Spor Organizasyonlarına Yönelik Tutumları
2023
Dergi:  
Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin uluslararası spor organizasyonlarına yönelik tutumlarını cinsiyet, aile gelir, öğrenim gördükleri üniversite, lisanslı sporcu olma, spor dalına göre, en çok ilgilenilen uluslararası spor organizasyonuna göre ve olimpiyat yapılmasını isteme değişkenleri açısından belirlemektir. Araştırmanın evrenini 2021-2022 eğitim öğretim yılında Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Rize ve Elâzığ üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenim gören 449 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırma grubunu oluşturan öğrenciler belirtilen bölümde öğrenim gören öğrenciler arasından rastgele seçilmiştir. Araştırma sürecinde ölçme aracı olarak ‘’ Uluslararası Spor Organizasyonuna Yönelik Tutum Ölçeği’’. ‘’ Kişisel Bilgiler Formu’’ kullanılmıştır. Ölçme süreci sonunda elde edilen verilerin analizinde İstatistikler SPSS programıyla yapılmış ve yapılan tüm değerlendirmelerde istatistiksel anlamlılık düzeyi p<0.05 olarak kabul edilmiştir. Araştırma sonucunda Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin uluslararası spor organizasyonlarına yönelik tutum düzeylerinin genel olarak istatiksel olarak anlamlı olduğu görülmüştür. Alan yazında Türkiye’de uluslararası spor organizasyonlarına yönelik çalışmaların yok denecek kadar az olduğu görülmüştür. Bundan dolayı, farklı alandaki öğrencilerin uluslararası spor organizasyonlarına yönelik tutumlarının ortaya konması bakımından bu tür çalışmaların önem arz ettiği düşünülebilir.

Anahtar Kelimeler:

The attitudes of students studying at the Faculty of Sports Sciences towards international sports organizations
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the attitudes of students to international sports organizations in terms of gender, family income, university they study, becoming a licensed athlete, according to the sport branch, the most interested international sports organization and the variables of the wish to be held at the Olympics. The universe of research is composed of 449 students studying at the Faculty of Sports Sciences of Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Rize and Elâzığ University in the 2021-2022 educational year. Students who make up the research group are randomly selected among the students studying in the specified section. As a measurement tool in the research process, "The scale of attitude towards the International Sports Organization". Personal information form is used. In the analysis of the data obtained at the end of the measurement process, statistics were performed using the SPSS program and in all assessments the statistical relevance level was accepted as p<0.05 . The research has found that the level of attitude of students at the Faculty of Sports Sciences towards international sports organizations is generally statistically meaningful. In the summer, the work on international sports organizations in Turkey was not enough to disappear. Therefore, it can be considered that such studies are of importance in terms of the exposure of the attitudes of students in different fields towards international sports organizations.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 256
Atıf : 1.162
Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi