Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 57
 İndirme 18
Üniversite Öğrencilerinin Huzur Düzeylerinin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi
2020
Dergi:  
Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, spor bilimleri fakültesi öğrencileriyle diğer fakülte öğrencilerinin huzur düzeylerini karşılaştırmalı olarak incelemektir. Araştırma tarama modeli ile tasarlanmıştır. Araştırmanın katılımcılarını 169’u spor bilimleri fakültesinde, 175’i ise diğer fakültelerden birinde öğrenim görmekte olan üniversite öğrencileri oluşturmuştur. Araştırmada veri toplama aracı olarak kişisel bilgiler formunun yanı sıra Huzur Ölçeği kullanılmıştır. Araştırmada öncelikle verilerin dağılımı Kolmogorov-Smirnov testi ile incelenmiş ve dağılımın normal olduğu belirlenmiştir. Buna göre iki bağımsız değişkenin karşılaştırıldığı analizlerde bağımsız örneklem t testi, üç veya daha fazla bağımsız değişkenin karşılaştırıldığı analizlerde tek yönlü varyans analizi (ANOVA) ve ilişkisel analizlerde ise Pearson korelasyon analizi uygulanmıştır. Araştırma sonucunda, spor bilimleri fakültesi öğrencilerinin diğer fakülte öğrencileri ile karşılaştırıldığında huzur düzeylerinin daha yüksek olduğu belirlenmiştir. Ayrıca gelir düzeylerini yüksek olarak algılayan öğrencilerin diğer öğrencilere göre huzur düzeyleri daha yüksek bulunmuştur. Bunun yanı sıra, erkek üniversite öğrencilerinin kadın öğrencilerden daha yüksek huzur düzeyine sahip olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Spor bilimleri fakültesi öğrencileri arasında ilgilenilen spor branşına yönelik yapılan karşılaştırmada ise bireysel sporlarla ilgilenen öğrencilerle takım sporlarıyla ilgilenen öğrenciler arasında anlamlı bir farkın olmadığı belirlenmiştir. Ek olarak, araştırmada üniversite öğrencilerinin yaşları ile huzur düzeyleri arasında negatif yönde anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Sonuç olarak düzenli olarak yapılan spor ve egzersiz aktivitelerinin üniversite öğrencilerinin huzur düzeylerini artıracağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

University Students' Review Of Peace Levels On Different Variables
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to compare the levels of peace of the students of the Faculty of Sports Sciences with the students of the other faculty. The research is designed with a screening model. The study included 169 students at the Faculty of Sports Sciences and 175 students at one of the other faculties. In the research, the form of personal information as well as the Peace Scale was used as a data collection tool. The study first studied the distribution of data with the Kolmogorov-Smirnov test and found that the distribution was normal. According to this, in the analyses compared to two independent variables, the independent sample t test, in the analyses compared to three or more independent variables, the one-way variable analysis (ANOVA) and in the relative analysis, the Pearson correlation analysis were applied. The research has found that students at the Faculty of Sports Sciences have higher levels of peace compared to other faculty students. Also, students who perceive their income levels higher than other students have found higher peace levels. In addition, it has been concluded that male university students have a higher level of peace than female students. In comparison to the sport industry of the Faculty of Sports Sciences, there is no significant difference between the students interested in individual sports and the students interested in team sports. In addition, the study found a meaningful relationship in the negative direction between the age of university students and the peace levels. As a result, regular sports and exercise activities are believed to increase the level of peace for university students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Güncel Eğitim Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 256
Atıf : 1.159
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini