Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 8
Döviz ve Petrol Fiyat Şoklarının Yeni Google Trend Temelli Ekonomi Politikası Belirsizliği Endeksi Üzerindeki Etkisi: Gelişmekte Olan Ülke Örneği
2021
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ekonomi politikası belirsizliği literatürde son yıllarda dikkat çeken konulardan biridir. Konu ile ilgili yapılan çalışmalar genellikle gelişmiş ülkeler üzerinde yoğunlaşmaktadır. Türkiye için böyle bir endeksin hesaplanmadığı için çalışma ile ilk kez bir endeks oluşturulmuştur. Ardından Türkiye’de petrol fiyatları ve döviz kurlarının ekonomi politikası belirsizliği üzerindeki etkisi ARDL sınırlar testi vasıtasıyla ölçülmüştür. Gerçekleştirilen analiz neticesinde tüm seriler arasında eşbütünleşme ilişkisi bulgulanmıştır. Ayrıca petrol fiyatlarının ekonomik politika belirsizliği üzerinde uzun dönemde etkili oldukları bulgulanırken döviz kurlarının uzun dönemde herhangi bir etkisi gözlemlenmemiştir. Kısa dönem de ise, brent petrolde uzun dönemde meydana gelen sapmaların %4’ünün bir sonraki dönemde düzeldiği görülmektedir. İncelenen değişkenler arasındaki kısa dönemli Granger nedensellik ilişkilerini, Block Exojenite Wald testi vasıtasıyla test edilmiştir. Elde edilen sonuçlar, kısa dönemde Dolar/TL kuru ile endeks arasında karşılıklı bir nedensellik gösterirken, Brent petrolden endekse doğru da tek yönlü bir nedensellik bulgulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Foreign Exchange and Oil Prices Shocks On The Novel Google Trend Based Index Of Economic Policy Uncertainty: A Case Of Developing Country
2021
Yazar:  
Özet:

Economic policy uncertainty is one of the remarkable issues in the literature in recent years. Since there is no such index for Turkey, Google Trend based novel economic policy uncertainty index (EPU) was created for the first time by this study. Then the impact of oil price and exchange rate on economic policy uncertainty in Turkey were measured by ARDL bound test. As a result of the analysis, a cointegration relationship was found between all series. In addition, while oil prices have a significant effects on EPU in the long-run, the long-run effects of exchange rates have not been observed. In the short-run, it is seen that 4% of the deviations occurring in brent oil in the long-run improved in the next period. The short-run Granger causality relationships between the examined variables were detected by Block Exogenous Wald test. The results obtained show a mutual causality between the USD / TL exchange rate and the index in the short-run, while a unidirectional causality from Brent oil to EPU index has been detected.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.252
Atıf : 13.125
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini