Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 120
 İndirme 15
 Sesli Dinleme 1
Milli Birlik Komitesi İçinde Çıkan İkilem ve General Cemal Madanoğlu-albay Alparslan Türkeş İlişkisi
2021
Dergi:  
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın esas konusu, 27 Mayıs 1960 tarihinde yapılan hükümet darbesinin liderliğini üstlenen Cemal Madanoğlu’nun 27 Mayıs süreci ve bu süreçte yaşadıklarıdır. Kurulmuş olan komitenin darbeye komuta edecek bir lider arayışı üzerine Cemal Madanoğlu Tümgeneral rütbesiyle liderliği üstlenmiş, emir komuta zinciri dikkate alınmaksızın darbe gerçekleştirilmiştir. Hükümetin düşürülmesinden sonra bir Milli Birlik Komitesi kurulmuş, komiteye başkan seçilen Cemal Madanoğlu’nun inisiyatifi ile hukuk profesörlerinden oluşan bir Anayasa Komisyonu kurulmuştur. Milli Birlik Komitesi ilk iş olarak sivilleşme çabasına girmiştir. Cemal Madanoğlu bu süreçte en erken vakitte seçimlere gitmek ve hükümeti sivilleştirmek için uğraşmıştır. Fakat çabaları sonuç vermemiştir. Komite içindeki anlaşmazlıklar artmış, komitede gruplaşmalar başlamıştır. Ana hatlarıyla Cemal Madanoğlu’nun ve Alparslan Türkeş’in başını çektiği iki grup oluşmuştur. Türkeş ve grubunun sivilleşmeye müsaade etmemesi, askerî yönetim kurma çabası Türkeş’in Başbakanlık Müsteşarlığı görevinden alınmasına sebep olmuştur. Fakat anlaşmazlık devam etmiş ve sivilleşmeye karşı olan 14 üye komiteden tasfiye edilmiştir. Tasfiyenin uygulama evresinde ise Cemal Madanoğlu bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

In The United Nations Committee Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations Of The United Nations.
2021
Yazar:  
Özet:

The main subject of this study is the process of 27 May and the process of Cemal Madanoğlu, who took over the leadership of the government coup on 27 May 1960 and who lived in this process. On the search for a leader to command the coup of the established committee, Cemal Madanoğlu took the leadership with the general rank, the command command chain was carried out without taking into account the coup. After the fall of the government, a National Union Committee was established, a Constitutional Committee consisting of law professors was established on the initiative of Cemal Madanoğlu, who was elected president of the committee. The National Union Committee is the first to enter into the civilisation effort. Cemal Madanoğlu has tried to go to elections early in this process and to civilize the government. But their efforts did not result. Disputes in the committee have increased, and groups in the committee have started. The main lines were made up of two groups headed by Cemal Madanoğlu and Alparslan Turkeş. The failure of Turkish and its group to civilizate, the attempt to establish a military administration has led to the withdrawal of Turkish Prime Minister's Office. But the dispute continued and 14 members of the committee against civilisation were dismissed. At the stage of the purification was found Cemal Madanoğlu.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 682
Atıf : 6.577
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini