Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 52
 İndirme 18
Görsel Okuma ve Sunu Becerilerinin Türkçe Öğretimindeki Önemine İlişkin Sınıf Öğretmenlerinin Görüşleri
2021
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Teknolojideki hızlı ilerlemelere bağlı olarak artan bilgi yüklemesinde öğrencilerin üst düzey becerilere sahip olması, bu becerileri yorumlayarak günlük yaşamlarına uyarlamaları ve kişilerarası iletişimi sağlamaları gerekmektedir. 21. yüzyıl becerilerinde geleneksel okuryazarlıktan farklı olarak görsel okuma ve görsel sunu becerileri karşımıza çıkmaktadır. Türkçe öğretim programından bu beceri alanının kaldırılmasıyla birlikte hedeflenen kazanımlara ulaşılmada uygulanan etkinliklerin yetersiz kaldığı düşünülmektedir. Bu bağlamda araştırmada görsel okuma ve görsel sunu becerilerinin Türkçe öğretimindeki önemine ilişkin sınıf öğretmenlerinin görüşleri incelenmiştir. Bu araştırmanın çalışma grubunu Zonguldak ili Devrek ilçesi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilkokullarda görev yapan 30 sınıf öğretmeni oluşturmaktadır. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden betimsel tarama yöntemi kullanılmıştır. Veri toplama aracı olarak uzman görüşü alınarak hazırlanmış 4 maddeden oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Araştırmada verilerin analizi, içerik analizi yöntemine göre yapılmıştır. Yarı yapılandırılmış görüşme formundaki sorulara verilen tüm cevaplar tek tek kodlanmıştır. Sonra bu kodlar bir üst kategoride toplanıp temalara ayrılmıştır. Elde edilen verilerin analizinde ise istatistiksel işlemlerden yüzde kullanılmıştır. Araştırma sonucunda sınıf öğretmenlerinin %93’ü 2018 yılında görsel okuma ve görsel sunu becerilerinin Türkçe Öğretim Programından kaldırılmasını uygun bulmadığı, %100’ü görsel okuma ve sunu becerisinin Türkçe'nin öğretimine yardımcı bir öğretim alanı olduğu, %77’si Türkçe öğretiminde teknolojik araç gereç kullanımında görsel içeriklere yeterince yer verilmediği, %57’si günümüz okur yazarlığın görsel okuma ve sunu becerilerini desteklediği sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Importance Of Reading and Presentation In The Teaching Of Turkish Teachers
2021
Yazar:  
Özet:

Due to the rapid advances in technology, increasing knowledge load requires students to have the highest level of skills, to adapt to their daily lives by interpreting these skills and to provide interpersonal communication. In the 21st century skills, unlike traditional literature, visual reading and visual presentation skills appear to us. It is believed that the activities implemented in achieving targeted achievements with the removal of this field of skills from the Turkish teaching program remain insufficient. In this context, the research examined the opinions of classmates on the importance of visual reading and visual presentation skills in Turkish teaching. The work group of this research consists of 30 class teachers who work in the primary schools associated with the Ministry of Education of Zonguldak or Devrek district. In the research methods of qualitative research is used the visual scan method. As a data collection tool, a semi-configured interview form consisting of 4 items prepared by the expert opinion was used. The analysis of the data in the study is done according to the content analysis method. All answers to the questions in the semi-configured interview form are coded individually. Then these codes are gathered into a top category and divided into themes. In the analysis of the data obtained, the percentage of statistical processes was used. According to the study, 93% of class teachers in 2018 found that the visual reading and visual presentation skills are not appropriate to be removed from the Turkish Teaching Program, 100% of visual reading and presentation skills are a teaching area that helps the teaching of Turkish, 77% of Turkish teaching did not provide sufficient space for visual content in the use of technological tools, 57% of today's reading literature supports visual reading and presentation skills.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 114
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini