Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 115
 İndirme 61
Türkçe Öğretmenlerinin Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyeli Öğrencilerin Türkçe Öğrenme Süreçlerine İlişkin Görüşleri
2019
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Türkçe öğretmenlerinin; Suriyeli misafir öğrencilerin Türkçe derslerine yönelik tutumları, temel dil becerileri, öğretim materyalleri, plânlama, ölçme ve değerlendirme konularına ilişkin görüşlerini belirlemektir. Araştırmada nitel araştırma yaklaşımı kapsamında 13 Türkçe öğretmeni ile mülakat yapılmıştır. Öğretmenlerin seçiminde ölçüt örnekleme yöntemi kullanılmıştır. 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında, Gaziantep merkez ilçelerinde (Şahinbey, Şehitkâmil) görev yapan ve sınıflarında geçici koruma kapsamında Suriyeli öğrenci bulunan Türkçe öğretmenleri örnekleme alınmıştır. Görüşme yarı yapılandırılmış tarzda gerçekleştirilmiştir. Görüntülü ve sesli olarak kayıt altına alınan görüşme, yazıya aktarılarak nitel içerik analizi yapılmıştır. İçerik analizinde hem çalışma grubu üyeleri hem de sorular için kod sistemi uygulanmıştır. Araştırmada aşağıdaki sonuçlara ulaşılmıştır: Araştırmaya katılan Türkçe öğretmenlerinin çoğu; bu öğrencilerin Türkçe öğrenmeye yönelik tutumlarının olumsuz olduğunu, Türk öğrencilerle iletişim kurmadıklarını, yazma ve okuma becerilerinin en az gelişmiş dil becerileri olduğunu, Türkçe ders kitaplarının bu öğrencilerin seviyesinin üzerinde olduğunu, bu öğrencilere yönelik farklı planlama ve ölçme değerlendirme çalışmaları yapmadıklarını ve bu öğrencilerin Türk eğitim sistemine entegrasyonunda en önemli sorun olarak “dil” sorununu gördüklerini belirtmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Opinions Of Turkish Teachers On The Turkish Learning Processes Of Syrian Students In The Provisional Protection Framework
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine the views of Turkish teachers; the attitudes of Syrian guest students towards Turkish courses, basic language skills, teaching materials, planning, measurement and evaluation topics. The research was conducted with 13 Turkish teachers in the framework of the quality research approach. The teacher’s selection method is used. In the 2018-2019 Education Teaching Year, the Turkish teachers who served in the central districts of Gaziantep (Shahinbey, Şehitkâmil) and in the framework of temporary protection in their classes were taken examples of Syrian students. The meeting was conducted in a semi-configured way. The video and voice interview was recorded in writing and qualitative content analysis was made. In the content analysis, the code system was applied for both the working group members and questions. The research has achieved the following findings: most Turkish teachers who participated in the study have stated that their attitudes towards Turkish learning are negative, that they do not communicate with Turkish students, that their writing and reading skills are the least advanced language skills, that Turkish curriculum books are above the level of these students, that they do not do different planning and measurement evaluation studies for these students, and that they see the "language" problem as the most important problem in the integration into the Turkish educational system.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.204
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini