Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
Yetenek Yönetiminin Örgütsel Bağlılık Üzerine Etkisi: Bir Otomotiv Sektörü Araştırması
2021
Dergi:  
ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources
Yazar:  
Özet:

Günümüzde bilgi ve teknolojinin hızlı geliştirilebilir olması ile işletmeler stratejik insan kaynakları yönetiminin ve çalışanın elde tutulmasının önemini kavramaya başlamışlardır. İşletmelerin sahip oldukları entelektüel bilgi seviyesi, işletme değerini doğrudan etkilemeye başladığından dolayı bilginin değer yaratma potansiyeline sahip olan yetenekli çalışanları geliştirmek ve işletmeye olan bağlılıklarını arttırmak tüm organizasyonlar için hayati önem taşıyan konu haline gelmiştir. Bu çalışmanın amacı, çalışanların yetenek yönetimine olan algısının örgüte olan bağlılıklarını nasıl etkilediğinin belirlenmesidir. Bursa ilinde otomotiv sektöründe çok uluslu bir şirketin fabrikalarında ankete dayalı çalışma yapılmıştır (n= 395). Araştırma örnekleminden veriler anket uygulaması aracılığı ile elde edilmiştir. Elde edilen veriler, korelasyon analizi, regresyon analizi, açıklayıcı faktör analizi, T-Testi ve ANOVA testi aracılığı ile test edilmiştir. Anlamlılık testlerinde ise α değeri 0.05 anlamlılık düzeyi esas alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Talent Management On Organizational Liability: A Automotive Industry Research
2021
Yazar:  
Özet:

Today, with the rapid development of information and technology, have begun to understand the importance of strategic human resource management and the retention of employees. The level of intellectual knowledge that possess has become a matter of vital importance for all organizations, because it has begun to directly affect the value of the business, developing skilled employees with the potential to create value of the information and increasing their commitment to the business. The aim of this study is to determine how employees' perception of talent management affects their commitments to the organization. Research-based work was carried out at the factory of a multinational company in the automotive sector in the province of Bursa (n=395). The data from the research sample is obtained through the survey application. The obtained data has been tested through correlation analysis, regression analysis, explanatory factor analysis, T-Test and ANOVA test. In the meaning test, a value was based on the 0.05 meaning level.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






ISGUC The Journal of Industrial Relations and Human Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 3.577
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini