Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 130
 İndirme 44
Kırsal Alanların Turizm Potansiyelinin Belirlenmesi - Artvin İli Arhavi İlçesi Örneği
2014
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Artvin iline bağlı olan Arhavi ilçesi tarihi, kültürel ve yöresel değerler ve tahrip edilmemiş doğal yapısıyla turizme açılabilecek önemli kırsal alanlara sahiptir. Arhavi’nin kırsal turizme açılabilecek alanlarını keşfetmek, yörenin tarihi, kültürel ve geleneksel değerlerini açığa çıkararak tanıtımını sağlamak, il ve ilçeye önemli katkılar sağlayacaktır. Çalışmamızın ilk bölümünde kırsal turizmin gelişme nedenleri ile kırsal turizmin kırsal kalkınmaya etkileri üzerinde durulmuştur ve ikinci bölümde Arhavi’nin turistik çekicilikleri, Arhavi köylerinin potansiyel kırsal turizm değerleri ile mevcut kültürel değerleri hakkında detaylı bilgi verilmiştir. Çalışmamızın son bölümünde ise sonuç ve öneriler üzerinde değerlendirme yapılmıştır. Araştırmamızın yöntem kısmında ilk olarak kapsamlı literatür taraması yapılarak veri toplanmıştır. Sonraki aşamada, Arhavi ilçesine bağlı toplam 30 köyde yörenin ileri gelenleri (muhtar, öğretmen, köy imamı vb.) ile görüşmeler yapılarak elde edilen bilgiler doğrultusunda yörenin turistik ürün değeri taşıyan tarihi ve doğal yapıların konumları tespit edilmiştir. Çalışma sonucunda, Arhavi’nin keşfedilmemiş kırsal turizm değerlerinin açığa çıkarılarak turistik hareketlerin bu yörelere çekilmesi beklenmektedir. Böylelikle hem kırsal alanlar turizme açılacak, hem de yerli ve yabancı turistlere gezilecek yerler açısından yarar sağlamış olacaklardır. Köy halkının turizmden gelir elde etmesi de bu çalışmanın beklenen sonuçları arasındadır.

Anahtar Kelimeler:

Identification Of The Tourism Potential Of Rural Areas - An Example Of The Arhavi District Of Artvin
2014
Yazar:  
Özet:

The Arhavi district, which is linked to Artvin, has important rural areas that can be opened to tourism with its historical, cultural and local values and undestructed natural structure. Exploring the areas that Arhavi can open to rural tourism, providing its promotion by revealing the historical, cultural and traditional values of the site, will make significant contributions to the province and district. The first part of our study focuses on the reasons for rural tourism’s development and the effects of rural tourism on rural development, and the second part provides detailed information about Arhavi’s tourist attractions, Arhavi villages’ potential rural tourism values and existing cultural values. In the last part of our study, we evaluate the results and recommendations. In the method of our research, we first gathered data through a comprehensive literary scan. In the next stage, the top 30 villages connected to the Arhavi district are the locals (muhtar, teacher, village imam, etc.) According to the information obtained by negotiations, the location of historical and natural structures that carry the tourist product value of the site has been identified. As a result of the study, it is expected that tourist movements will be attracted to these places by revealing the uncovered rural tourism values of Arhavi. Thus, both rural areas will be open to tourism, and they will be beneficial for local and foreign tourists in terms of places to travel. The fact that the people of the village get income from tourism is also one of the expected results of this work.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.377
Atıf : 8.869
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini