Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 172
 İndirme 59
Kırsal Turizm Potansiyelinin Swot Analizi ile Değerlendirilmesi: Yozgat İli Örneği
2018
Dergi:  
Hitit Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kırsal kalkınma, kırsal alanlarda yaşayan halkın refah düzeyinin iyileştirilerek şehir ve kırsal alanlar arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişlik farklarının azaltılmasına dayanan bir süreçtir. Kırsal alanlarda tarıma dayalı kalkınma tek başına yeterli olmadığından dolayı sanayi üretiminin olmadığı bu alanlarda turizm alternatif bir kalkınma aracı olarak değerlendirilmektedir. Kırsal turizm, göç ve ekonomik sorunların yaşandığı ve nüfus yoğunluğunun az olduğu yerleşim alanlarında yapılan bir turizm çeşididir. Bu çalışmanın amacı Yozgat ili kırsal turizm SWOT analizinin yapılarak kırsal turizmin geliştirilmesi için önerilerde bulunmaktır. Bu çalışmada, Yozgat ilinde kırsal turizm potansiyeline sahip olan yerler ve potansiyel kırsal turizm çeşitleri ele alınmıştır. Çalışmada turizmin il genelinde gelişmesinde etkili olan kamu ve özel sektörde çalışan yönetici ve uzmanlarla yapılan ikili görüşmeler neticesinde veriler toplanmıştır. Toplanan verilere SWOT analizi uygulanmıştır. SWOT analizi sonuçlarına göre Yozgat ili kırsal turizminin güçlü yönleri; Yozgat ilinde bulunan termal tesisler, kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerdir. Zayıf yönleri; tutundurma çalışmalarının eksikliği nedeniyle turizm bilincinin yeterince geliştirilmemesi, turizm konusunda kurumlar arası işbirliği eksiklikleri ve mevcut tesislerin sayısının yetersiz olmasıdır. Fırsatlar; kırsal turizme olan ilginin sürekli artması, il genelinde endüstriyel üretim alanlarının azlığı ve devlet tarafından kırsal turizme sağlanan desteklerdir. Tehditler; İlin doğal yapısını bozan çarpık kentleşme, doğal alanların, tarihi ve kültürel varlıkların korunması konusunda yerel halkın yeterince bilgi sahibi olmamasıdır. Bu çalışmanın Yozgat ilinde kırsal turizm alanında yatırım yapacak girişimcilere ve ilerde bu konu üzerinde çalışma yapacak araştırmacılara yol gösterici nitelikte olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Hitit Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 587
Atıf : 2.399
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini