Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 3
Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programının Katılımcıların Görüş ve Deneyimleri Bağlamında Değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sağlık alanında yaşanan hızlı değişim ve gelişim sürecine ameliyathane hemşirelerinin de ayak uydurabilmeleri, yeni bilgi ve becerileri uygulayabilmeleri için mesleki eğitim ve gelişimleri açısından çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından 2015 yılından itibaren farklı hastanelerde “Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” uygulanmaya başlamıştır. Araştırmada, bir eğitim ve araştırma hastanesinde uygulanan “Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programına” katılan ameliyathane hemşirelerinin görüş ve deneyimlerine dayalı olarak hemşirelerin mesleki eğitimi ve gelişimleri değerlendirilmeye çalışılmıştır. Bu çalışmada eğitim programının yetişkin eğitimi ilke ve yöntemleri doğrultusunda değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu araştırma tarama modelinde betimsel bir çalışmadır. Araştırmanın çalışma grubu bu eğitim programına katılan 20 ameliyathane hemşiresinden oluşmaktadır. Çalışmada gözlem ve görüşme teknikleri kullanılmıştır. Programa katılan yetişkinlerin sosyo-demografik özellikleri ile ilgili toplanan veriler betimsel istatistiğin frekans ve yüzde teknikleri kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmanın diğer bölümlerini oluşturan kursun temel özellikleri, katılımcıların kursa dair görüş ve önerileri ile ilgili veriler betimsel analiz kullanılarak değerlendirilmiştir. Yarı yapılandırılmış görüşme formunda yer alan soruların ortaya koyduğu temalar belirlenmiş, belirlenen temalar betimlenmiş ve yorumlanmıştır. Araştırmanın sonucunda katılımcıların çoğu lisans mezunu kadın hemşirelerden oluşmaktadır. Bakanlık onaylı sertifikanın verilmesi katılımın esas sebebini oluşturmaktadır. Katılımcılar daha akademik bir kadrodan eğitim almayı istemişlerdir ve az sayıda eğitimciyi yeterli düzeyde bulmuşlardır. Katılımcılarda sürekli mesleki eğitime dair ilgi ve farkındalık oluşmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Assessment Of The Certified Training Program In The Context Of The Opinion and Experience Of The Participants
2023
Yazar:  
Özet:

The process of rapid change and development in the field of healthcare is also conducted in a variety of studies in terms of professional training and development, so that the surgeon nurses can also follow, apply new knowledge and skills. The Ministry of Health has since 2015 started implementing the "Ameliacy Nursing Certificate Training Program" in various hospitals. The research was aimed at assessing the professional training and development of nurses based on the opinions and experiences of the surgical nurses who participated in the "Ameliacy Nursing Certificate Training Program" implemented in an educational and research hospital. This study aims to evaluate the educational program according to the principles and methods of adult education. This research is an imaginary study in the screening model. The research group consists of 20 surgeon nurses who participated in this training program. Observation and interviews techniques were used. The data collected on the socio-demographic characteristics of the program participants were analyzed using the frequency and percentage techniques of visual statistics. The basic characteristics of the course, which forms the other sections of the study, the opinions of the participants on the course and the recommendations related data were evaluated using imaging analysis. The subjects of the questions presented in the semi-configured interview form are identified, the subjects specified are described and interpreted. According to the study, most of the participants are graduated female nurses. The Ministry’s approved certificate is the main reason for participation. Participants wanted to get training from a more academic staff and found a few educators at a sufficient level. Participants have been constantly aware of the interest and awareness of professional training.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Artuklu İnsan ve Toplum Bilim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 125
Atıf : 184
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini