Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Turkiye’de Milliyetciligin Donusumu, Yeni Millet İnsasi ve Sinirlar: Milli Kimligin Degisen Sinirlari
2023
Dergi:  
Afyon Kocatepe University Journal of Social Science
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Türkiye’de milliyetçiliğin dönüşümünü, bu dönüşüme bağlı olarak milletin yeniden inşa sürecini ve bu sürecin de sınırlara etkilerini anlamayı amaçlamaktadır. Türkiye’de sınırların dönüşümünün milliyetçiliğin dönüşümünden ve yeni millet inşası sürecinden bağımsız olmadığı argümanından hareketle, çalışmada, Türkiye’de milliyetçiliğin egemen politik alanda Kemalist milliyetçilikten İslami muhafazakâr milliyetçiliğe nasıl dönüştüğü, bu dönüşümün nasıl bir millet inşası sürecini oluşturduğu ve bu sürecin sınırları nasıl etkilediği bu çalışmanın temel sorunsalını oluşturmaktadır. Bu sorunsal çerçevesinde, İslami muhafazakâr milliyetçiliğin yeni millet inşası sürecinde sınırların değişen anlamlarına odaklanılmış ve milli kimliğin sınırlarının değişen yapısı ele alınmıştır. Kemalist milliyetçiliğin Anadolu sınırları içerisinde ve Cumhuriyet dönemiyle sınırlı bir şekilde milli kimliği inşa ederken, İslami muhafazakâr milliyetçiliğin yeni millet inşasını mevcut Türkiye sınırlarının dışındaki Türk, Müslüman ve Osmanlı kimliklerinin olduğu bağlamlarda oluşturduğu gözlenmiştir. Yeni millet inşasının Osmanlı’nın hâkim olduğu topraklarda, İslam coğrafyasında ve Türk dünyasında ortak tarih, din, kimlik, coğrafya, dil ve köken aidiyeti üzerinden şekillendiği anlaşılmıştır. Türkiye’nin ulusal sınırların ötesindeki Türklerle, Müslümanlarla ve Osmanlı geçmişiyle yeniden bütünleşmesi, yeni Türkiye’de milli kimliğin ulaştığı yeni sınırları göstermiştir. Bu açıdan Yeni Türkiye’de sınırların Türk, Müslüman ve Osmanlı kimliklerinin ulaştıkları coğrafi bağlamlarda yeniden inşa edildiği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Transformation Of Nationalism, Building Of New Nation and Borders In Turkiye: Changing Borders Of National Identity
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to understand the transformation of nationalism in Türkiye, the rebuilding process of the nation depending on this transformation, and the effects of this process on the borders. Based on the argument that the transformation of borders in Türkiye is not independent from the transformation of nationalism and the new nation-building process, the main problematic of this study is how nationalism transformed from Kemalist nationalism to Islamic conservative nationalism in the dominant political sphere in Türkiye, what kind of nation-building process this transformation created and how this process affected borders. Within the framework of this problematic, the changing meaning of borders in the process of constructing a new nation of Islamic conservative nationalism has been focused and the changing structure of the borders of national identity has been discussed. It has been observed that while Kemalist nationalism constructs national identity within the borders of Anatolia and limited to the Republican period, Islamic conservative nationalism creates the new nation building in the contexts of Turkish, Muslim and Ottoman identities outside the current borders of Türkiye. It has been understood that the construction of the new nation is shaped by the common history, religion, identity, geography, language and origin of belonging in the lands dominated by the Ottoman Empire, in the Islamic geography and in the Turkish world. Türkiye's reintegration beyond national borders with Turks, Muslims and its Ottoman past showed the new boundaries reached by national identity in the new Türkiye. In this respect, it has been seen that the borders in the New Türkiye were reconstructed in the geographical contexts that Turkish, Muslim and Ottoman identities reached.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Afyon Kocatepe University Journal of Social Science

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 712
Atıf : 2.382
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini