Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 2
Uluslararası Politikanın Sistemik Yapısında Olumsuz Bir Etki Olarak Abd-yunanistan İlişkileri
2023
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

ABD Yunanistan ilişkileri İkinci Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan uluslararası politika yapısı açısından büyük öneme sahiptir. Bu önemin temelinde ABD'nin önce SSCB ardından da Rusya Federasyonu'nu çevreleme politikasında Yunanistan'ın sahip olduğu stratejik avantaj yer almaktadır. Yunanistan'ın bu avantajı Soğuk Savaş döneminde ABD tarafından askeri ve ekonomik açıdan desteklenmesini sağlamıştır. Yunanistan bu avantajını Soğuk Savaş sonrası dönemde de koruma politikası yürütmüştür. Ancak Yunanistan hem Soğuk Savaş döneminde hem de Soğuk Savaş sonrası dönemde ABD ile ilişkileri gerginlik seyrindeyken farklı alternatiflere sahip olduğunu gösterecek adımlar atmıştır. Yunanistan'ın bu politik tutumu ABD'nin ittifak ilişkisini koruma refleksi doğrultusunda adımlar atmasını tetiklemiştir. Böylece ABD yeteneklerin dağıtımını Yunanistan lehine yönetme şeklinde yapının dengesini sarsabilecek bir politik döngüyü başlatmıştır. ABD'nin bu politikası İkinci Dünya Savaşı sonrası ortaya çıkan ittifak yapısını bozma potansiyeline sahiptir. Bu çalışmada Yapısal Realizmin yeteneklerin dağıtımı odağında ABD-Yunanistan ilişkilerinin yapıya dönük olumsuz etkileri analiz edilecektir.

Anahtar Kelimeler:

The Us-greece Relations As A Negative Effect On The Systemic Structure Of International Politics
2023
Yazar:  
Özet:

The relations between the US and Greece are of great importance in terms of the international political structure that emerged after the Second World War. The basis of this importance lies in the strategic advantage of Greece in the US' policy of containment the USSR and then the Russian Federation. This advantage of Greece ensured that it was supported militarily and economically by the US during the Cold War period. Greece maintained this advantage in the post-Cold War period as well. However, Greece has taken steps to show that it has different alternatives when its relations with the US were in tension both in the Cold War period and in the post-Cold War period. This political attitude of Greece triggered the US to take steps in line with the reflex of protecting the alliance relationship. Thus, the US initiated a political loop that could shake the balance of the structure in the way of managing the distribution of talents in favor of Greece. This policy of the US has the potential to disrupt the alliance structure that emerged after the Second World War. In this study, the negative effects of the US-Greece relations on the structure will be analyzed with the focus on the distribution of capabilities of Structural Realism.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 481
Atıf : 1.495
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini