Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 310
 İndirme 38
 Sesli Dinleme 1
Sigorta İşlemlerinde Blokzincir (blockchain) Teknolojisi Uygulamaları
2020
Dergi:  
Bankacılık ve Sigortacılık Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Dünya çapında önde gelen birçok sigorta şirketi blokzincir teknolojisine yatırımlar yapmaya başladılar. Özellikle Bitcoin’in finansal sektörde yarattığı değişimin diğer alanlarda faaliyet gösteren sektörlerde aynı değişimi yaratması konusunda, bu konuya ilgi gösteren araştırmacı ve bilim insanlarının dikkatini çekmiştir. Son yılların önemli teknolojik dönüşümlerinden birisi olan blokzincirinin, değiştirmekte olduğu birçok alanda olduğu gibi sigorta işkolunda da birçok işleyişi etkileyeceği ve değiştireceği tahmin edilmektedir. Bu çalışma ile sigortacılık sektöründe blokzincir ile ilgili yapılan çalışmalardan yola çıkarak, sektörde ortaya çıkan sorunlara çözüm üretebilecek, yeni uygulama ve yaklaşımları örnekler ile açıklanmaya çalışılmıştır. Blokzincir teknolojisindeki hızlı değişim nedeniyle çalışmamızda mümkün olduğu kadar en son yayınlar incelemiştir. Diğer taraftan blokzincir ile sigorta sektörüne getireceği yeni sistem mimarileri ve dağıtılmış fikir birliği algoritmaları ile blokzincir teknolojilerini destekleyen temel ilkelere genel bir bakış sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Blockchain Technology Applications In Insurance
2020
Yazar:  
Özet:

Many of the world’s leading insurance companies have started investing in blockchain technology. In particular, the change created by Bitcoin in the financial sector has attracted the attention of researchers and scientists who are interested in this subject to create the same change in other sectors. It is expected that the blockchain, one of the major technological transformations in recent years, will affect and change many operations in the insurance business as well as in many areas it is changing. With this study, based on the work done in the insurance sector on the blockchain, it has been attempted to explain the new applications and approaches that can produce solutions to the problems arising in the sector with examples. Due to the rapid change in blockchain technology, we have studied the latest publications as possible in our work. On the other hand, a general overview of the new system architectures that will bring to the insurance industry with blockchain and the basic principles that support blockchain technologies with distributed ide-union algorithms has been presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bankacılık ve Sigortacılık Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 39
Atıf : 195
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini