Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 53
 İndirme 17
Akıllı Lojistik Faaliyetlerinde Blokzincir Teknolojisi
2020
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

Endüstri 4.0 çağı ile birlikte birçok alan dijitalleşme sürecine hız vermiştir. Bunun örnekleri Dijital Tedarik Zinciri, Lojistik 4.0, Pazarlama 4.0 gibi çoğaltılabilir. 2008 yılında ilk defa aracı olmadan yapılan sanal kripto para aktarımı ile yeni bir dijital aktarım sisteminin temelleri atılmıştır. Blokzincir teknolojisinin temelleri finansal alanda değişiklik olacağı öngörülmesine rağmen yakın gelecekte birçok alanda kullanılması beklenmektedir. Bu çalışmanın amacı Blokzincir teknolojisinin akıllı lojistik faaliyetlerine getirdiği yeniliklerin ve farkındalık değerlendirmesinin yapılmasıdır. Bu çalışmanın önemi Blokzincir teknolojisinin özelliklerinin akıllı lojistik alanında çok fazla kurgulanmamasıdır. Çalışmada akıllı lojistik ve Blokzincir teknolojisinin özellikleri anlatılmış ve Blokzinciri teknolojisinin getirdiği yeniliklerin akıllı lojistik uygulamasına ne gibi katkı sağlayacağı kurgulanmıştır. Blokzincir teknolojisi şeffaflık, güvenlik ve izlenebilirlik gibi birçok fayda sağlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Blockchain Technology In Smart Logistics Activities
2020
Dergi:  
Kent Akademisi
Yazar:  
Özet:

With Industry 4.0 age, many areas have accelerated the process of digitalization. Examples of this can be multiplied, such as Digital Supply Chain, Logistics 4.0, Marketing 4.0. In 2008, for the first time, a new digital transfer system was put on the foundation with a virtual cryptocurrency transfer without a tool. Although the foundations of blockchain technology are expected to change in the financial field, it is expected to be used in many areas in the near future. The aim of this study is to carry out the innovation and awareness assessment that Blockchain technology brings to smart logistics activities. The importance of this study is that the characteristics of Blockchain technology are not too much established in the smart logistics field. The study described the features of smart logistics and Blockchain technology and found how the innovations of Blockchain technology will contribute to the smart logistics application. Blockchain technology provides many advantages such as transparency, security and traceability.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kent Akademisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 672
Atıf : 1.220
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini