Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 12
 İndirme 4
Denizlili Ozan Nihat'ın Şiirlerinde Millî ve Manevi Değerler
2022
Dergi:  
Çukurova Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Dede Korkut yadigârı ozanlık geleneği yer yer şekil değiştirse de asırlardır varlığını devam ettirmektedir. Bu gelenek, Türk dünyasının hemen her bölgesinde canlı bir şekilde yaşatılmaktadır. Türkiye’de de birçok âşık tarafından bu gelenek sürdürülmektedir. Bu âşıklardan biri de Denizlili Ozan Nihat’tır.

Ozan Nihat, Batı Anadolu'nun ilk âşıklarındandır. Çok iyi saz çalan, yanık sesi ile güzel türküler söyleyen, başarılı atışmalara imza atan Ozan Nihat halkın gören gözü, duyan kulağı olarak onların gönlüne tercüman olmuştur. O, gerek toplumsal gerekse bireysel çok çeşitli konuya şiirlerinde yer vermiştir. Onun şiirlerinde işlediği konulara bakıldığında millî ve manevi konuların daha yaygın olduğu dikkati çekmektedir. Ozan Nihat; vatan, millet, devlet, bayrak, tarih, dil, şehitlik, birlik ve beraberlik, çalışkanlık gibi konuların yanında Kur’an-ı Kerim, Ramazan, iftar, sahur, teravih, namaz, cami, imam gibi birçok dinî unsuru da şiirlerinde işlemiştir. Bir milleti millet yapan dildir. Dili en güzel kullananların başında da şairler ve âşıklar gelir. Ozan da şiirlerinde bu şair ve âşıklara da yer vermiştir. Halk kültüründe mühim bir yeri olan “körebe, saklambaç, yüzük” gibi geleneksel oyunlar da âşığın şiirlerinde yerini almıştır. Ozanın, bu konuları hem müstakil şiirlerde hem de birçok şiirin dörtlükleri arasına serpiştirerek işlediği görülmüştür. Bu çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden doküman analizi kullanılmış, şiirler içerik açısından incelenmiştir. Denizlili Ozan Nihat’ın yayımlanan şiirleri tahlil edilmiş, onun şiirlerde işlediği millî ve manevi değerler tespit edilerek yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Worship Of The Worship Of The Worship Of The Worship Of The Worship Of The Worship Of The Worship
2022
Yazar:  
Özet:

Thro the age of age, the world has changed, and the world has changed, and the world has changed. This tradition is lively lived in almost every region of the Turkish world. This tradition is continued by many lovers in Turkey. One of these lovers is the Maritime Ozan Nihat.

Ozan Nihat is one of the first lovers of Western Anadolu. The eyes of the people of Ozan Nihat, who stole a very good sound, speaks beautiful turks with a burning voice, signs successful shootings, are translated into their hearts as hearing ears. He has written a lot of poems on social and individual topics. When he looks at the subjects he works in his poems, he notes that the national and spiritual subjects are more common. In the words of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him), the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him). It is a language that makes a nation. The best people in the world are the poets and lovers. In his poems, the poet and his lovers. Traditional games such as "crowd, craving, ring", which are an important place in the folk culture, have also taken their place in the poems of the lover. It has been seen that Ozane has trained these subjects both in his own poems and in many poems between the quarters. In this study, the methods of quality research used document analysis, poems were studied in terms of content. The poems published by Denizlili Ozan Nihat have been evaluated and interpreted by identifying the national and spiritual values he works in poems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Çukurova Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 193
Atıf : 171
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini