Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 2
Üniversite Öğrencilerinde Müzik Dinleme Tercihinin Fiziksel Aktivite, Depresyon ve Uyku Kalitesine Etkisi
2021
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Çalışmamızda fizyoterapi öğrencilerinde müzik türü tercihinin fiziksel aktivite, depresyon ve uyku kaliteleri üzerine etkisi incelendi. “Müzikal Tercih Envanteri”ne göre en çok dinlenen ilk üç müzik türünü seçen 238 öğrenci (yaş ortalaması 20,35±1,73yıl; %66,8 kadın) çalışmaya alındı. Fiziksel aktivite, depresyon ve uyku kalite düzeyleri, sırasıyla “Uluslararası Fiziksel Aktivite Anketi”, “Beck Depresyon Ölçeği” ve “Pittsburgh Uyku Kalite İndeksi” ile değerlendirildi. Öğrencilerin en çok dinlediği ilk üç müzik türü pop (%48,7), özgün (%26,1) ve rap/hip hop (%25,2) türleri oldu. Üç müzik türünü dinleyen gruplar arasında toplam fiziksel aktivite ve depresyon düzeyi farklı bulunmadı. Gruplar arasında şiddetli fiziksel aktivite (p=0,036) ve uyku kalite düzeyleri (p=0,023) anlamlı fark gösterdi. İkili grup karşılaştırmalarında rap/hip hop dinleyenlerin şiddetli fiziksel aktivite (p=0,011) ve uyku kalite düzeylerinin (p=0,010) özgün müzik dinleyenlerden daha iyi olduğu bulundu. Çalışmamızda Rap/hip hop türü müzik dinlemenin şiddetli fiziksel aktivite ve uyku kalitesi üzerinde olumlu etkisi olabileceği görüldü.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of University Students' Music Type Preferences On Physical Activity, Depression and Sleep Quality
2021
Yazar:  
Özet:

In our study, the effect of music type preference on physical activity(PA), depression and sleep quality(SQ) of university students were examined. 238 (mean age 20.35 ±1.73years 66.8% female) students chose the first three most listened music genres, according to the “Musical Preference Inventory", were included. PA, depression and SQ levels were evaluated with "International Physical Activity Questionnaire", "Beck Depression Scale" and "Pittsburgh Sleep Quality Index", respectively. The three most listed music genres were pop (48.7%), özgün(26.1%) and rap/hip hop(25.2%). Total PA and depression levels showed no difference between these groups. Vigorous PA(p=0.036) and SQ level(p= 0.023) showed a significant difference between groups. In paired group comparisons, it was found that rap/hip hop listeners had better PA(p=0.011) and SQ levels(p=0.010) than those who listen to özgün music. In our study, it was seen that listening to rap/hip hop music can have positive effect on vigorous PA and SQ.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Mehmet Akif Ersoy University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 650
Atıf : 2.622
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini