Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 57
 Görüntüleme 112
 İndirme 51
Endüstri 4.0: Yeni Üretim Tarzını Anlamak
2018
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bilimsel bilginin sahip olduğu olgusal, mantıksal, genelleyici ve nesnel yaklaşım özellikleri sayesinde iletişim ve bilişim teknolojileri hızla gelişimini sürdürmektedir. Bu gelişmeler insanlık yaşamını her yönüyle ciddi düzeyde etkilemektedir. Bu etkilerden biri de üretim süreçleri ve biçiminin değişmesidir. Endüstri 4.0 devrimi olarak ifade edilen gelişmeler neticesinde, 2050’li yıllara vardığımızda üretim yapısı ve süreçleri bugünkü yapıdan çok farklı olacaktır. Bu süreç, küresel ekonomik büyüme açısından yeni bir ivme sağlayacaktır. Bu bağlamda, sorulacak asıl soru, küresel ekonomik büyümenin sağlayacağı bu hasıladan hangi ülkeler faydalanacaktır. Özellikle de, ucuz emek gücüyle doğrudan yatırımlar çeken bu sayede kısmen de olsa küresel ekonomik büyümeden pay alan ülkeler açısından endüstri 4.0 devrimi ne anlam taşımaktadır. Bu bağlamda, bu çalışma endüstri 4.0 devriminin doğuracağı fırsatlardan yararlanmak ve/veya tehditlerden korunmak için firmalar ve ülkeler tarafından nasıl bir hazırlık süreci izlendiği ve bu sürecin doğuracağı etkiler irdelenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Industry 4.0: Understanding The New Production Style
2018
Yazar:  
Özet:

Communication and information technologies continue to evolve rapidly, thanks to the factual, logical, generic and objective approach features of scientific knowledge. These developments are seriously affecting every aspect of human life. One of these effects is the change of production processes and form. When we reach the 2050s on the basis of developments expressed as 4.0 industrial revolution, the production structure and processes will be very different from today's structure. This process will provide new momentum for global economic growth. In this context, the main question to be asked is which countries will benefit from the output of this global economic growth. In particular, what is the meaning of the industry 4.0 revolution in terms of the countries that are part of the global economic growth, partly on the one that attracts direct investment with cheap labor power. In this context, this study examines the process by which firms and countries follow the process of preparation and the effects that this process will bring in order to take advantage of opportunities and / or to protect against threats of the industry 4.0 revolution.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 481
Atıf : 1.495
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini