Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 7
Esmâ-i Hüsnâ ile Münâcât ve Ed-dimyâtî’nin Manzum Münâcâtı / Invocation With Esma-i Hüsna and The Poetical Invocation By Ed-dimyati
2016
Dergi:  
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz Esmâ-i hüsnâ Allah’ın isimleri için kullanılan bir tabir olup, ismin çoğulu olan esmâ ( أسماء ) kelimesi ile “güzel, en güzel” anlamındaki hüsnâ ( حسنى ) kelimesinden oluşur. Kur’an’da esmâ-i hüsnâ terkibi dört ayette yer alır. Esmâ-i hüsnânın sayısı Ebû Hureyre’den nakledilen hadise dayanılarak doksan dokuz olarak belirlenmiştir. Esmâ-i hüsnânın anlamını şerh ve izah eden pek çok mensur eserin yanı sıra, şairler de bu güzel isimlerle Allah’a münâcâtta bulunmuşlardır. Bu çalışmada esmâ-i hüsnâ hakkında bilgi verilmiş ve ed-Dimyâtî’nin manzum esmâ-i hüsnâ’sı Türkçeye çevrilmiştir. Anahtar Kelimeler: Esmâ-i hüsnâ, Münâcât, ed-Dimyâtî. Abstract Esma-i Hüsna is a term used for names of Allah, and consists of word “esma” which is the plural form of “name”, and word “hüsna” which means beautiful, the most beautiful. In Quran, the phrase Esma-i hüsna takes place in four verses. The number of Esma-i hüsna is determined as ninety nine, on the basis of the hadith recounted from Ebu Hureyre. As well as many prose works, which explain and annotate the meaning of Esma-i hüsna, the poets also invocate to Allah with these beautiful names. In this study, information about Esma-i hüsna is given, and Esma-i hüsna, the poetical work by ed-Dimyati is translated into Turkish. Keywords: Esmâ-i hüsnâ, Invocation, ed-Dimyâtî.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Edebiyat ve Beşeri Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 523
Atıf : 345
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini