Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 53
 İndirme 12
Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Görsel Sanatlar Dersi Öğretimine Yönelik Gözlem Sonuçları
2019
Dergi:  
Sanat ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Görsel Sanatlar dersinin pek çok işlevinin yanısıra bu ders ile birey, öncelikle kendi yeteneklerini keşfeder, toplumdaki yerini belirler ve kendi kimliğini farkeder, sonra da yaşadığı toplumun kültürel değerlerinin farkına varır, farklı kültürleri ayırt eder, saygı duyar. Bu nedenle Görsel Sanatlar dersi sadece yetenekli bireyler için değil herkes için gereklidir. Bu düşünce 2000’li yıllarda Türkiye’de de uygulanmış ve yürürlükte olan pek çok örgün ve yaygın eğitim kurumlarının eğitimöğretim programlarında yer almıştır. Türkiye’de Anadolu liseleri gibi İmam Hatip Anadolu Liselerinde de Görsel Sanatlar dersi seçmeli ve/veya zorunlu bir ders olarak programlarda yer almaktadır. Ancak bu derslerin içeriği ve niteliği konusunda herhangi bir araştırmaya rastlanmamıştır. Bu araştırma, herhangi bir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde görev yapmakta olan Görsel Sanatlar dersi öğretmeninin bir saatlik derste kullandığı ağırlıklı öğretim yolunun belirlenebildiğini göstermesi bakımından önemlidir. Nitel Araştırma Yöntemlerinden Eğitsel Eleştiri ve Durum Çalışması Modeline göre tamamlanan araştırmanın çalışma grubu, ‘Tipik durum örneklemesi’ ve ‘Kolay ulaşılabilir durum örneklemesi’ ile belirlenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin ortaokul kademesinde, sadece kız öğrencilerden oluşan bir sınıfın görsel sanatlar dersinin çözümlenmesine ve elde edilen sonuçların içerik ve betimsel analiz ile yorumlanmasına yer verilmiştir. Veri toplama araçları olarak ders gözlem notları, video kaydı ve öğretmene uygulanan 25 soruluk yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Elde edilen bulgulara göre Ö ile kodlanan Görsel Sanatlar öğretmen’inin ağırlıklı olarak kullandığı öğretim yolunun İşlevsiz ve öğretmen tipinin, Tasasız (bırakınız yapsınlar) öğretmen modelinde olduğu öğretim yönteminin, göstererek yaptırma ve derste gerçekleştirilen uygulama tekniğinin karışık teknikte çalışmalar olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The study was carried out by the University of New Orleans and the University of New Orleans and the University of New Orleans.
2019
Yazar:  
Özet:

In addition to the many functions of the Visual Arts course, with this course, the individual first discovers his own abilities, determines his place in society and realizes his own identity, then realizes the cultural values of the society in which he lives, distinguishes and respects different cultures. Therefore, the Visual Arts course is necessary not only for talented individuals, but for everyone. This idea has been included in the educational programs of many ordinary and widespread educational institutions that have been implemented and enforced in Turkey in the 2000s. In Turkey, such as Anadolu high schools as Imam Hatip Anadolu high schools, the Visual Arts course is also included in the programs as a selective and/or mandatory course. However, no research has been found on the content and nature of these courses. This research is important in terms of showing that the main teaching path that a teacher of the Visual Arts course, who is working at any Girl's Anatolian Imam Hatip High School, can be determined in an hour of course. The work group of the research completed according to the Educational Criticism and Status Study Model from Qualitative Research Methods is determined by 'Typical Status Exam' and 'Easy Accessible Status Exam'. A girl affiliated with the Ministry of Education of the Anadolu Imam Hatip High School, a class of only girls students has been placed in the analysis of the visual arts course and the interpretation of the results obtained by content and visual analysis. As data collection tools, class observation notes, video recording and 25 questions applied to the teacher have been used as a semi-configured conversation form. According to the findings obtained, the teaching path that the visual arts teacher mainly uses is that the functional and the teacher type is in the teacher model; the teaching method, by showing, and the application technique performed in the class is determined that the work in the mixed technique.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Sanat ve Tasarım Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 781
Atıf : 3.450
Sanat ve Tasarım Dergisi