Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 51
 İndirme 19
İki Savaş Arası Dönemde İtalya'ya Karşı Balkanlarda Bir Dengeleme Politikası Denemesi: Balkan Antantı
2017
Dergi:  
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Stephen Walt’ın tehdit dengesi teorisini kullanarak iki savaş arası dönemdeki antirevizyonist Balkan devletlerinin yani Yunanistan, Romanya, Türkiye ve Yugoslavya’nın İtalya’yı dengeleme çabalarını incelemektedir. Roma’nın faşist dönemde çok daha agresif ve göz korkutucu hale gelen, saldırgan yetenekler ve niyetler ile desteklenmiş ekonomik ve askeri üstünlüğü ve coğrafi yakınlığı statükocu Balkan güçlerinin İtalyan tehdidini bertaraf etmek için yollar aramalarına neden olmuştur. 1934 yılında vücut bulan Balkan Antantı anti-revizyonist Balkan devletlerinin bu amacı gerçekleştirmektekitemel aracı olmuştur. Ancak organizasyon, bazı üyelerin bir büyük devletin saldırısı halinde paktın sınırlarını güvence altına alacağına dair inançlarını kaybetmeleri, yetersiz maddi kapasite ve hükümet değişiklikleri nedeniyle beklentilerin gerisinde kalmıştır

Anahtar Kelimeler:

A Balancing Policy Trial In The Balcans Against Pushalya039a During Two Battles
2017
Yazar:  
Özet:

this study examines the efforts of balancing the antirevisionist ballkan states in the two-war period using the theory of threat balance of stephen walt, namely yunanistan novelya turkey and yugoslavya, who investigates the efforts of balancing roma in the fascist period with aggressive talents and intentions supported by economic and military superiority and geographical proximity statuskocu balkan forces, causing road seekers to eliminate the imperial threat of the body in 1934, due to the fact that the anti-heagulants of the body attack, and the government has been able to lose their potential in a large organization due to the potential of the potential of the potential of the impairment, but in which they were notion of the government

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ankara Üniversitesi SBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.052
Atıf : 8.120
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini