Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 10
Karacaoglan ve Dadaloglu’nun Siirlerinde Duyarlilik ve Sevgi Degerleri
2022
Dergi:  
AKRA Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Değer bireylerin ve toplumların ortak paydada yaşantı oluşturmalarında etkili olan sosyal, duyuşsal ve eğitsel referanslardır. Değerler, bireylerin ve dolayısıyla toplumların öz benliklerinin oluşmasında etkin rol oynamaktadır. Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi toplumsal ve bireysel bazı problemleri de beraberinde getirmiştir. Değerler eğitimi bu noktada toplum üyelerine bütünsel gelişim aşamalarının sağlam temeller üzerine inşa edilmesi süreçlerinde alternatifler sunarak öz benliklerinin korunmasını sağlamaktadır. Millî ve kültürel varlığın oluşmasında ve gelecek nesillere aktarılma süreçlerine katkı sunan bireylerin yetişmesinde değerler eğitiminin önemi büyüktür. Bu çalışmada Karacaoğlan ve Dadaloğlu’na ait şiirler sevgi ve duyarlılık değerleri bağla-mında incelenmiştir. Şiir örnekleri âşıklardaki sevgi ve duyarlılık bilincinin yansımaları lite-ratüre dayalı kaynak tarama yöntemiyle ele alınmıştır. Âşıkların eserlerindeki değerler bireysel ve toplumsal birlikteliğe zemin hazırlamaktadır. Âşık tarzı Türk şiiri geleneği, Türk toplumunun millî ve kültürel zenginliğinin hem oluşma aşamasında hem de aktarımında güçlü bir etkiye sahiptir. Çalışmanın hedefi âşıklık geleneğinin değerlerin oluşmasında, yaşatılmasında ve aktarılmasındaki payının büyüklüğüne dikkat çekmektir. Böylelikle halk biliminin toplumların millî kimliğinin oluşmasında, kültürel zenginliğin yaşatılmasında ve değerlerin nesilden nesile ulaştırılmasındaki katkısının önemi vurgulanmak istenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Null
2022
Yazar:  
Sensitivity and Love Values In Karacaoglan and Dadaloglu’s Poems
2022
Yazar:  
Özet:

The Value is social, affective and educational references that are effective in creating experiences on a common ground of individuals and societies. Values play an active role in the formation of the self-identities of individuals and therefore societies. Today, the rapid development of technology has brought some social and individual problems. At this point, values education provides the members of the society with alternatives in the processes of building their holistic developmental stages on solid foundations, thus ensuring the protection of their own selves. Values education is of great importance in the formation of national and cultural assets and in the upbringing of individuals who contribute to the process of transferring them to future generations. In this study, the poems of Karacaoğlan and Dadaloğlu were examined in the context of love and sensitivity values. Their poems give examples of the reflections of the consciousness of love and sensitivity in the minstrels are discussed with the literature-based literature review method. The values in the works of the minstrels lay the groundwork for individual and social unity. The minstrel style Turkish poetry tradition has a strong influence on both the formation and transmission of the national and cultural richness of the Turkish society. The aim of the study is to draw attention to the share of the minstrel tradition in the formation, survival and transmission of values. It is also aimed to emphasize the importance of the contribution of societies in the formation of national identity, the preservation of cultural richness and the transmission of values from generation to generation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








AKRA Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 475
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini