Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 2
Z Kusagi ve Di̇ji̇tal Gi̇ri̇si̇mci̇li̇k Uzeri̇ne Kavramsal Bi̇r İnceleme
2023
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda özellikle ekonomi alanında, küreselleşmenin getirdiği rekabet sonucu önemli değişimler ve gelişmeler yaşanmaktadır. Özellikle gelişmekte olan ülkelerin üretimden çok tüketime yönelik yapılan harcamaları ve gelirlerin azlığı nedeniyle ekonomik sıkıntılar ortaya çıkmıştır. Aslında bu ülkelerin en önemli avantajları genç kuşağa sahip olmalardır. Z kuşağı olarak bilinen bu gençlerin ekonomiye kazandırılmaları ülkelerin kalkınmalarında etkili olacaktır. Bu kuşak temsilcisi bireylerin en önemli ve ortak özellikleri teknolojiyi çok iyi kullanabilen ve yapılan inovasyonları takip eden özellikte olmalardır. Bu gençler sanal ağlar sayesinde sosyal ilişkiler kurma becerisine sahiptir. Bu nedenle bu yeteneklerini uluslararası alana taşımaları ve yeni teknolojiler ile yeni girişimci fikirleri uygulamaya sunmaları için fırsat tanınması gerekmektedir. Girişimciliğin en önemli özelliği risk almaktır. Z kuşağı gençlerin iş deneyimine sahip olmaması nedeniyle daha temkinli davranması beklenen bir sonuçtur. Bu araştırmada gençlerin dijital dönemi yönetecek girişimciliği destekleyen yönleri ele alınmış, Z kuşağı temsilcilerinin iş dünyasına katılımlarını sağlayacak olan girişimciliğe ilişkin konular irdelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

A Conceptual Examinaton On Generation Z and Entrepreneurship
2023
Yazar:  
Özet:

In recent years, especially in the field of economy there have been significant changes and developments as a result of the competition brought by globalization. Economic problems have arisen, especially due to the spending of developing countries for consumption rather than production and the low incomes. In fact, the most important advantage of these countries is that they have a young generation. Bringing these young people, known as Generation Z, into the economy will be effective in the development of countries. The most important and common characteristics of this generation representative individuals are that they can use technology very well and follow the innovations made. These young people have teh ability to establish social relations thanks to virtual networks. For this reason, it is necessary to give opportunities for them to carry these talents to the international arena and to put new technologies and new entrepreneurial ideas into practice.  The most important feature of entrepreneurship is to take risks. It is an expected result that Z generation young people behave more cautiously because they do not have work experience. In this research, the aspects of young people that support entrepreneurship that will manage the digital era are discussed and the issues related to entrepreneurship that will ensure the participation of Z generation representatives in the business world are examined. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.744
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini