Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 43
 İndirme 10
Li̇bya’da Cografya Ogreti̇mi̇ni̇n Baslica Ozelli̇kleri̇
2020
Dergi:  
DİYALEKTOLOG
Yazar:  
Özet:

Libya’nın eğitim sistemi tarih boyunca çeşitli faktörlerden etkilenerek günümüze kadar gelmiştir. Ülkedeki eğitim faaliyetlerinin planlanmasında bir yandan ülke koşulları dikkate alınmaya diğer yandan ise dünyadaki güncel gelişmeler takip edilmeye çalışılmaktadır. Ancak eğitim öğretim süreçlerinde henüz tam olarak köklü değişiklikler yapılamamıştır. Bu durum üzerinde özellikle son yıllarda ülkedeki olumsuz siyasi gelişmelerin çok önemli etkileri olmuştur. Diğer pek çok dünya ülkesinde olduğu gibi Libya’da da coğrafya, öğretim programlarında yer alan derslerden birisidir. İnsan yaşantısı hakkında pek çok konuyu kapsaması ve insan hayatındaki öneminden dolayı coğrafya çeşitli kademelerde öğretim programlarında yer almaktadır. Libya’da coğrafya öğretimi, 4. sınıftan başlayarak 12. sınıfa kadar devam etmektedir. Belirtilenlerden hareketle, çalışmanın amacı Libya’daki coğrafya eğitiminin temel özelliklerini ortaya koymaktır. Çalışmada betimsel araştırma tasarımı ve doküman analizi yöntemi kullanılmıştır. Libya’daki coğrafya öğretimi genel hatlarıyla, öğretmen, müfredat, ders materyalleri ve öğretim yöntemleri gibi yönlerden mevcut durum ile yaşanılan sorunlar ve konuya ilişkin öneriler açısından ele alınmıştır. Çalışma sonucunda, Libya’da coğrafya eğitiminde teorik konulara ağırlık verildiği, bu durumun öğretimde ezbere neden olduğu ve coğrafya öğretiminde uygun yöntemlerin kullanılmadığı gibi sonuçlar ile karşılaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The First Features Of Geography Teaching In Libya
2020
Dergi:  
DİYALEKTOLOG
Yazar:  
Özet:

Libya’s education system has been influenced by various factors throughout history until today. In the planning of educational activities in the country, on the one hand, the country’s conditions are taken into account and on the other hand, the current developments in the world are trying to follow. However, there has not yet been a complete change in the teaching process. This has had a significant impact, especially in recent years, on negative political developments in the country. As in many other countries of the world, in Libya, geography is one of the courses included in the curriculum. Because of its coverage of many subjects about human life and its importance in human life, geography is included in the teaching programs in various stages. Geography in Libya Teaching from 4th grade. It continues until the 12th grade. Moving from the indicated, the study's objective is to reveal the basic characteristics of geographical education in Libya. In the study, visual research design and document analysis methods were used. Geography teaching in Libya has been addressed by its general lines, in terms of the problems and suggestions related to the subject from the current situation and aspects such as teachers, curriculum, teaching materials and teaching methods. The study’s results compared with the results that the theoretical issues in geography education in Libya were emphasized, that this situation caused memory in teaching and that appropriate methods were not used in geography teaching.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
DİYALEKTOLOG

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 307
Atıf : 610
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini