Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE İŞBİRLİĞİ İŞBİRLİĞİ TEKNİĞİ VE CANVA UYGULAMASINDAN YARARLANMA
2022
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Yabancı dil öğretiminde öğrenicilerin dil becerilerini geliştirebilmek için farklı yöntem ve tekniklerden yararlanılmaktadır. İş birliği iş birliği tekniği de bunlardan biridir. İş birliği iş birliği tekniği sadece bireysel gelişimi değil bütün öğrenicilerin iletişim halinde olarak ve eğitim sürecinde aktif bir rol alarak gelişimlerini amaç edinmektedir. Çeşitli aşamalardan oluşan bu teknikte oluşturulan takımlardaki her öğrenici belirlenen konuyu anlatmak üzere sunum hazırlamaktadır. Sunum hazırlama hususunda ise takımlardaki öğreniciler arasındaki iş birliğini artırabildiği ve konuyu daha dikkat çekici hale getirebildiği için Canva, kullanılabilir bir uygulama olmaktadır. Bu çalışmanın amacı, yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde iş birliği iş birliği tekniğinde Canva uygulamasından nasıl yararlanılabileceği hakkında örnek bir uygulama hazırlamaktır. Nitel araştırma yöntemlerinden olan tarama ve doküman analizi modelleri kullanılarak hazırlanan çalışmada öncelikle iş birlikli öğrenme yöntemi ve iş birliği iş birliği tekniği açıklanmıştır. Daha sonra Canva uygulaması incelenerek özellikleri tanıtılmış ve dil öğretiminde kullanılabilirliği açıklanmıştır. Örnek uygulamadaki öğrenici sayısının on iki; öğrenicilerin dil düzeylerinin ise B2 olduğu varsayılmıştır. Çalışmada yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde iş birliği iş birliği tekniğinin ve Canva’nın kullanılmasıyla birlikte öğrenicilerin birbirleriyle daha fazla Türkçe iletişim kurabileceği, dil becerilerinin gelişebileceği, eğitim sürecinde daha aktif olabilecekleri, dil öğrenme motivasyonlarının artabileceği anlaşılmış ve birtakım önerilerde bulunulmuştur. Çalışmanın, yabancı dil olarak Türkçe öğretimi sınıflarındaki iş birliği iş birliği tekniğine dayalı etkinliklere ve bu süreçte Canva’dan yararlanılmasına kaynaklık edebileceği umulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.580
International Journal of Language Academy