Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 21
 İndirme 10
Balıkesir İli İvrindi İlçesinde Süt Sığırcılığı İşletmelerinin Sermaye Yapılarının İncelenmesi
2020
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Balıkesir ili İvrindi ilçesinde süt sığırcılığı yapan işletmelerin sosyo-ekonomik analizini kapsamaktadır. Çalışmada kullanılan veriler Balıkesir İli İvrindi İlçesinde süt üretimi yapan işletmelerden elde edilmiştir. Araştırmada kullanılacak verilerin belirlenmesi için inceleme alanında yer alan işletmelerin popülasyonu belirlenmiş ve daha sonra eldeki olanakların maddeten ve zaman açısından daha etkin bir şekilde kullanılabilmesi için örnekleme yöntemine gidilmiştir. Neyman Yöntemi kullanılarak evrenden kaç örnek çekileceği tespit edilmiştir. Bu yöntemle 104 işletmenin örnekleme hacmini oluşturacağı belirlenmiştir. Daha sonra popülasyonun homojen olmamasının belirlenmesi nedeniyle işletmelerin sahip oldukları inek sayısının frekans dağılımına göre üç gruba ayrılarak homojenlik sağlanmıştır. Araştırmada kullanılan veriler 104 işletmeden anket yöntemi ile elde edilmiştir. Veriler 2017-2018 yılı üretim dönemine ait bulunmaktadır. Yapılan ekonomik ve teknik analizler hem işletme büyüklük grupları hem de tüm işletmeler ortalaması için ayrı ayrı değerlendirilmiştir. İşletmelerin nüfus-işgücü durumları, sermaye yapıları ve net, işletme, döner kapital oranları incelenmiştir. İncelenen işletmelerin sermaye yapıları; bilanço işlemine esas olacak şekilde sermayenin fonksiyonlarına göre sınıflandırılmıştır. İnceleme sonucunda işletmelerin sahip oldukları varlıkların, kısa, orta ve uzun vade borçlarını ödemeye yeterli olduğu ve ödemede güçlükle karşılaşmayacakları belirlenmiştir. Nüfus-işgücü açısından ise incelenen işletmelerde hayvan sayısı arttıkça işletmede kullanılabilir işgücü mevcudunun da arttığı ifade edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Fishing In The Area Of Irindi Milk Farmers' Capital Buildings Review
2020
Yazar:  
Özet:

This research covers the socio-economic analysis of the companies that operate milk livestock in the Fisheries or Irindi district. The data used in the study were obtained from the companies that manufacture milk in the Ivrindi Province of Fisheries. The population of the enterprises involved in the field of study was determined to determine the data to be used in the study and then the sampling method was taken to be used more effectively in terms of material and time. The Neyman Method identifies how many examples will be taken from the universe. This method has been determined to create a sample volume of 104. After the determination that the population is not homogeneous, homogeneity was secured by dividing the number of cows they own into three groups according to the frequency distribution. The data used in the survey was obtained by the survey method from 104. The data belongs to the production period of 2017-2018. The economic and technical analyses performed have been evaluated separately for both business size groups and for the average of all. The population-working conditions of enterprises, capital structures and net, business, turn-up capital rates have been studied. The capital structures of the revised enterprises are classified according to the functions of the capital in a way that will be based on the balance sheet process. The review found that the assets they own were sufficient to pay their short, medium and long-term debts and that they would not have any difficulty in paying. In terms of population-working, the number of animals in the researched enterprises increases and the number of workforce available in the enterprise increases.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 454
Atıf : 1.439
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini