Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Fındık Yetiştiren İşletmelerin Ekonomik Analizi: Giresun İli Örneği
2015
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, Giresun ilinde fındık yetiştiren işletmelerin ekonomik analizi yapılmıştır. Araştırmada kullanılan veriler fındık yetiştiriciliği yapan 148 adet işletmeden anket yoluyla elde edilmiştir. Elde edilen veriler bu veriler 2011 üretim dönemine aittir. Analiz aşamasında; işletmeler, arazi yüksekliğine göre I. grup (0-250 metre rakımda 42 adet işletme), II. grup (251-500 metre rakımda 61 adet işletme) ve III. grup (501+ metre rakımda 45 adet işletme) olmak üzere üç grupta değerlendirilmiştir. Analizde işletmelerin sosyo-ekonomik yapısı ortaya konmuştur. İşletmelerin sermaye yapısına bakıldığında, aktif sermayenin yaklaşık %97’sinin arazi sermayesinden oluştuğu tespit edilmiştir. Yine işletmelerde öz sermayenin payının yaklaşık %97,6 olduğu hesaplanmıştır. Üretim faaliyetleri bazında brüt marj analiz yöntemine göre, brüt üretim değeri içinde fındık üretimi işletmeler ortalamasında %91 olduğu görülmüştür. İşletme bir bütün olarak ele alınmış ve faaliyet sonuçları tespit edilmiş, tarımsal gelir yıllık ortalama 2.700,00 TL civarında hesaplanmıştır. Toplam aile geliri içinde tarımsal gelir yaklaşık ¼ oranında yer almakta olduğu, kişi başına ortalama yıllık aile gelirinin de 3.300,00 TL civarında olduğu belirlenmiştir. Araştırmanın ana konusunu teşkil eden fındığın maliyet analizi yapılmış ve dekara üretim maliyeti 1.300,00 TL olarak hesaplanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Economic Analysis Of Farms Growing Hazelnut: Sample Of Giresun Province
2015
Yazar:  
Özet:

In this study, the economic analysis of hazelnuts farms in Giresun province was carried out. The data used in the study were obtained with survey method from 148 hazelnut farms. The data is collected in2011 production period. For analyzing farms, hazelnut farms were evaluated in for group according to height of farms as Group I (42 farms in 0-250 altitude), Grop II (61 farms in 251-500 altitude) and Group III(45 farms in 501 + altitude). By evaluating data, socio-economic structures of farms have been determined. According to survey results, ratio of land capital in active capital of farms is found approximately 97%. However, it is 97,6% for passive capital of equity. In this study, gross margin is calculated based on production activities and gross production value of hazelnut production were found to be 91% on average. Farms is analysed as a whole and operation results have been identified, the average agricultural income per year was calculated around 2.700,00 Turkish Liras. Share of agricultural income in family income is found around ¼ percent and average annual family income is calculated to be around 3.300,00 Turkish Liras. Beside, cost analysis of hazelnut which is the main subject of the study was made and it is calculated as 1.300,00 Turkish Liras/decare.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 589
Atıf : 2.746
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi