Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Karabuk’te Bulunan Yurt Binalarinin Tasarim İlkeleri Uzerine Bir İnceleme : Yuksek Ogrenim Yurdu Tasarim İlkeleri
2020
Dergi:  
Tasarım Kuram
Yazar:  
Özet:

Abstract Housing is the first of problems that students educated away from their families must solve. Student dormitories have important place among various alternatives in meeting this need. These buildings are considered to have important influences on the students’ academic and social developments by their architectural properties. In this study, with the aim of determining user needs and increasing user satisfactions planning general design principles of student dormitories has been evaluated. In this context, firstly, basic concepts concerned with dormitories have been researched by literature review and the design principles have been determined by the examination of sample dormitory buildings. According to the obtained principles 12 private and 5 state dormitories have been investigated in Karabük. Spatial analyses of those buildings have been made and the obtained data has been evaluated comparatively in the result section.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
Tasarım Kuram
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Tasarım Kuram

Alan :   Güzel Sanatlar

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 256
Atıf : 396
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini