Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 5
Sağlık Programları Öğrencilerinin Antibiyotik Kullanımına İlişkin Bilgi ve Tutumların Üzerine Bir Araştırma
2021
Dergi:  
Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu’nda öğrenim gören sağlık programı öğrencilerinin antibiyotik kullanımı ve bakteri direnci hakkındaki bilgi ve tutumlarını belirlemek amaçlanmıştır. Yöntem: Çalışmamız tanımlayıcı ve kesitsel tipte bir çalışmadır. Araştırmanın evrenini 2019-2020 akademik yılında sağlık programlarında öğrenim gören öğrenciler oluşturmuştur. Çalışmaya katılmayı kabul eden ve anket formunu dolduran (n=350) öğrenci örnekleme alınmıştır. Katılımcılara formlar elektronik ortamda gönderilmiştir. Bulgular: Ankete katılanların %53.1’i (n=186) antibiyotiklerin soğuk algınlığından kurtulmayı hızlandırdığını kabul etti. Katılımcıların %75.7’si (n=265) bakteriyel dirençle mücadelede rol oynayabileceğinin farkındaydı. Antibiyotiklerle ilgili bilgi almak için başvurulan en önemli kaynak %68 (n=238) ile doktorlar/hemşirelerdi. Katılımcıların %91.7’si (n=321) ülke nüfusunun antibiyotiği gereksiz kullandığını bildirdi ve %83.4’ü (n=292) tedavinin tamamlanması gerektiğini savundu. Katılımcıların bilgi düzeyleri ile cinsiyetleri arasında anlamlı bir ilişki bulunmazken, eğitim basamakları ile bilgi düzeyleri arasında istatistiksel anlamlı bir ilişki bulundu. Sonuç: Bu çalışma sonucunda, öğrencilerin antibiyotik kullanımı ve bakteri direnci hakkında orta seviyede bilgiye sahibi olduğu saptanmıştır. Öğrencilerin antibiyotik kullanımı ve bakteri direnci hakkında yeterli bilgi sahibi olabilmeleri için farkındalık kampanyalarının düzenlenmesi, konu ile ilgili eğitimlerin verilmesi ve konuyla ilişkili daha fazla çalışma yapılması önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

A Study Of Information and Attitudes About The Use Of Antibiotics By Students In Health Programs
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose: In this study, the health program of students studying at the Kapadokya Professional High School is aimed at determining their knowledge and attitudes on antibiotic use and bacterial resistance. Method: Our work is an identifiable and cutting-edge type of work. The universe of research has been created by students studying in health programs in the 2019-2020 academic year. Students who accepted to participate in the study and filled the survey form (n=350) were taken sample. Forms are sent to participants in electronic forms. The findings: 53.1 percent of respondents (n=186) admitted that antibiotics accelerated getting rid of the cold. 75.7% of participants (n=265) realized that they could play a role in fighting bacterial resistance. The most important source requested to obtain information about antibiotics was the doctors/services with 68% (n=238). 91.7% of participants (n=321) that the country’s population used antibiotics unnecessarily and 83.4% (n=292) claimed that the treatment should be completed. While there was no meaningful relationship between the knowledge levels of the participants and their gender, a statistically meaningful relationship between the education levels and the knowledge levels was found. Result: The study found that students had a medium level of knowledge about antibiotic use and bacterial resistance. It may be recommended that students organize awareness campaigns so that they can have sufficient knowledge about antibiotic use and bacterial resistance, to provide training on the subject and to further study on the subject.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 115
Atıf : 37
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini