Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 8
İşe Tutulma ile İşten Ayrılma Niyeti Arasındaki İlişkide İş Güvencesizliğinin Aracı Rolü: Taksi Şoförleri Üzerinde Bir Araştırma
2023
Dergi:  
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde işletmeler artan rekabet koşullarında küçülme veya birleşme gibi birçok stratejiler geliştirmek zorundadır. Bu stratejiler çalışanların iş güvencesizliğini azaltabilmektedir. İşlerinin devamı ve geleceği konusunda güvensizlik hisseden çalışanların işlerine karşı olan tutumu ve işten ayrılma niyetleri de olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Bu çalışma, işe tutulma ile işten ayrılma niyeti arasındaki ilişkide iş güvencesizliğinin aracı rolünün analiz edilmesi amaçlamıştır.. Araştırmanın verileri İstanbul ilinde faaliyet gösteren 361 taksi şoföründen çevirimiçi anket yöntemi ile toplanmıştır. Yapılan analizler sonucunda, işe tutulma düzeylerinin işten ayrılma niyetleri ve iş güvencesizliği üzerinde anlamlı ve negatif bir etkiye neden olduğu, çalışanların iş güvencesizliği düzeylerinin işten ayrılma düzeyleri üzerinde anlamlı ve pozitif bir etkiye neden olduğu görülmüştür. Ayrıca iş güvencesizliğinin, işe tutulma ile işten ayrılma niyeti arasındaki etkileşimde kısmi aracı role sahip olduğu belirlenmiştir. İş gücünün işletmeler için öneminin arttığı günümüzde, işe tutulma ile işten ayrılma niyeti arasındaki ilişkide iş güvencesizliğinin aracı rolünü ortaya koyan herhangi bir çalışmanın olmaması nedeniyle literatürdeki boşluğu dolduracağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Employment Uncertainty In The Relationship Between Employment and Intention To Leave: A Research On Taxi Drivers
2023
Yazar:  
Özet:

Today, have to develop many strategies such as reduction or unification in increasing competition conditions. These strategies can reduce employee uncertainty. The attitude of employees who feel uncertainty about their work and their future and their intentions to leave work can also be affected negatively. This study aims to analyze the role of the agent of uncertainty in the relationship between employment and the intention of leaving the job.The research data were collected by the online survey method from 361 taxi drivers operating in the province of Istanbul. The analysis found that employment levels have a meaningful and negative impact on the intentions to leave and uncertainty in the workplace, and that employment uncertainty levels have a meaningful and positive impact on the tasks to leave. It is also determined that uncertainty in the work has a partial role in the interaction between employment and the intention to leave the work. Today, when the importance of labour for enterprises increases, it is believed that the gap in literature will be filled because there is no work that shows the role of an instrument of uncertainty in the relationship between employment and the intention to leave the job.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 1.664
2023 Impact/Etki : 0.261
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi