Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 36
 İndirme 23
Din ve Teknoloji Etkileşiminde Yapay Zeka ve Transhümanizm’e Yaklaşımlar
2023
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapay zekanın önemli bir değişimi başlatacağı kabul gören bir yaklaşımdır. Kültürleri, değerleri, talepleri, ihtiyaçları muhtemeldir ki hayatın tamamını derinden etkileyecek bir rol üstlenebilecektir. Transhümanizm ise teknolojiden aldığı güçle, evrimin devamını sağlayarak üst insanın inşa edilme iddiasıdır. Çalışmada teknoloji algıları yapay zeka özelinde belirlenmeye ve değerlendirmeye çalışılmıştır. Değişken yapısıyla teknolojinin, sabiteler barındıran din ile ilişkisi ve dine rağmen teknoloji olarak ifade edilebilecek Transhümanizm düşüncesi ele alınmıştır. Teknolojiye yaklaşımlar fazlaca olsa da karamsar ve itidalli yaklaşımların ağırlık kazandığı belirlenmiştir. Gelecek algısının distopyalar etrafında olumsuz şekillendiği belirtilebilir. Teknolojik gelişmeleri kısa vadede mübalağa etmeyen, uzun vadede ise küçümsemeyen bir mihengin önemli olduğu belirtilmelidir. Teknolojik gelişmeler dinin lehinde ya da aleyhinde kullanılagelmiştir. Bugün ve yarın için de bu kuralın işleyeceği kestirilebilir. Çalışmada nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Doküman incelemesi ile veriler elde edilmiştir. Bu veriler içerik analizine tabi tutulmuştur. Karşılaştırma, değerlendirme, varsayım ve yorumlara gidilerek düşünce ve fikirler, eldeki veriler çerçevesinde araştırılmaya ve anlaşılmaya çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Artificial Intelligence and Transhumanism Approaches In The Interaction Of Religion and Technology
2023
Yazar:  
Özet:

It is considered as an accepted approach that artificial intelligence will initiate a significant change. Artificial intelligence cultures, values, demands and needs will likely play a role in profoundly affecting all of life. Transhumanism, on the other hand, is the claim to construct a superhuman phenomenon by ensuring the continuation of evolution with the power it receives from technology. Although there are many approaches to technology, it has been determined that pessimistic and restrained approaches gain weight. It should not be forgotten that a cornerstone that does not exaggerate technological developments in the short term and does not underestimate in the long term is important. Technological developments have been used for or against religion. Qualitative research method was used in the research. The data were obtained by document review. These data were subjected to content analysis.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 324
Atıf : 330
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini