Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 396
 İndirme 49
 Sesli Dinleme 7
Sinemada Yapay Zeka
2018
Dergi:  
2. Uluslararası Sanat, Estetik Sempozyumu ve Sergisi
Yazar:  
Özet:

Yapay zekanın temelleri binlerce yıl öncesine dayanmasına karşın Yapay Zeka (Artificialİntelligence) terimi ilk olarak 1956’daki Dartmouth konferansında söylenmiştir. Yapay zeka alanında yapılan çalışmalar 1960’lı yıllara kadar pek hızlı ilerlememiştir. 1980’lerde kayda değer gelişmeler yaşanmış ve yapay zeka ekonomik hayata geçmiştir. Günümüzde yapay zeka, uzman sistemler, yapay sinir ağları, genetik algoritmalar, bulanık mantık ve robotik başta olmak üzere birçok alanda karşımıza çıkmakta ve bu konulardaki çalışmalar hala devam etmektedir. Yapay zekayla birlikte karşımıza çıkan en önemli soru bilgisayarların düşünüp düşünemeyeceğidir. Alan Turing, ünlü makalesinde bir bilgisayarın düşünmesinin mümkün olup olmadığını açıklayarak bir taklit oyunu önermiştir. Bilgisayarın vereceği cevaplara göre bu bilgisayarın zeki olup olmadığına karar verilebilir. Turing testine karşı bazı eleştiriler de mevcuttur. Bunun üzerine Çin Odası Deneyi önerilmiştir. Yapay zeka öngörülebilen bir gelecek gibi görünebilir ancak bilim insanları şimdiden yapay zeka konusunda fikir ayrılıkları yaşamaktadırlar. Sinema da diğer birçok alanda olduğu gibi gelişen teknolojiden etkilenmiştir. Sinemanın ortaya çıkmasından itibaren merak duygusunun artması ile birlikte bilim kurgu filmleri yapılmaya başlanmıştır. Bilimkurgu filmleriyle insanları bilgilendirmek de mümkün olabilir. Bu çalışmada yapay zekanın temellerinden, Turing testinden ve testin uygulanılışından, yapay zekanın uygulama alanlarından ve bu alanların günlük hayatımızda nerelerde kullanıldığından, sinemaya uyarlanışından, bilimkurgu filmlerinden ve bu filmlerin nasıl geliştiğinden ayrıca 2015 yapımı ExMachina filminden söz edilecektir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












2. Uluslararası Sanat, Estetik Sempozyumu ve Sergisi
2. Uluslararası Sanat, Estetik Sempozyumu ve Sergisi