Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 20
 İndirme 12
Sinemada Transhumanizm ve Yapay Zekâ
2022
Dergi:  
AJIT-e: Academic Journal of Information Technology
Yazar:  
Özet:

Bilim, canlılara evrimci bakış açsıyla yaklaştığından dolay Homo Sapiens olarak tanımlanan günümüz insanının bir sonraki evriminin “Posthuman” olacağına dair görüşler bulunmaktadır. Homo Sapiens’in Posthuman’a ulaşması için uzunca bir zaman bulunmaktadır. Bu sebeple Homo Sapiens ile Posthuman arasında bir ara form olan transhüman kavramı ortaya çıkmıştır. J. Huxley tarafından ortaya atılan transhümanizme göre insan, biyoteknoloji, genetik mühendisliği ve yapay zekâ gibi teknolojilerle yeniden dizayn edilerek insanüstü bir form kazanacaktır. Transhümanist yaklaşımın öngördüğü gelecek anlayışına sinemada, özellikle de bilim-kurgu filmlerinden rastlamak mümkündür. Sinemada önceleri içerik olarak yer alan transhümanizm, 2010’lardan itibaren biçimsel olarak da yer almaya başlamıştır. 2016’da senaryosu yapay zekâ tarafından yazılan “Sunspring” isimli film ile yapay zekâ, film üretiminin içine girmiştir. İlerleyen tarihlerde sinemada yapay zekâ kullanımının başka örneklerini de görmek mümkün olmuştur. Bu çalışmada asıl amaç sinemada yapay zekâ teknolojisinin günümüzde ne derecede tutarlı çalışmalar ortaya koyduğunun analiz etmektir. Bu bağlamda çalışmada dijital medya platformu Netflix’in yapımcılığını üstlendiği “Mr. Puzzles Wants You To Be Less Alive” filmi incelenmektedir. Animasyon türünde olan bu filmin senaryosu yapay zekâ tarafından yazılmıştır. Çalışmada Nitel araştırma yöntemlerinden betimsel analiz kullanılarak belirli temalar çerçevesinde “Mr. Puzzles Wants You To Be Less Alive” filmi ele alınmıştır. Film; mekân, karakterler, nesneler (dekor ve aksesuarlar) ve senaryo olmak üzere toplam dört temada analiz edilmiştir.  

Anahtar Kelimeler:

Transhumanism and Artificial Intelligence In Cinema
2022
Yazar:  
Özet:

Since science approaches living things from an evolutionary point of view, there are opinions that the next evolution of today's humans, defined as Homo Sapiens, will be "Posthuman". There is a long time before Homo Sapiens reaches Posthuman. For this reason, the concept of Transhuman, an intermediate form between Homo Sapiens and Posthuman, has emerged. According to Transhumanism put forward by J. Huxley, human will gain a superhuman form by being redesigned with technologies such as biotechnology, genetic engineering and artificial intelligence. It is possible to come across the understanding of the future predicted by the transhumanist approach in cinema, especially in science fiction films. Transhumanism, which was previously included in the cinema as a content, has started to take place in the cinema as a form since the 2010s. With the movie named “Sunspring”, the script of which was written by artificial intelligence in 2016, artificial intelligence entered into film production in cinema. Later, it was possible to see other examples of the use of artificial intelligence in cinema. The main purpose of this study is to analyze the extent to which artificial intelligence technology in cinema produces consistent studies today. In this context, in the study, "Mr. The movie "Puzzles Wants You To Be Less Alive" is being reviewed. The script of this animated movie was written by artificial intelligence. In the study, using descriptive analysis, one of the qualitative research methods, within the framework of certain themes, “Mr. The movie "Puzzles Wants You To Be Less Alive" is being reviewed. Film; space, characters, objects (decor and accessories) and scenario, a total of four themes were analyzed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










AJIT-e: Academic Journal of Information Technology

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 1.852
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini