Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 358
 İndirme 87
2017 Programına Göre Hazırlanan Sosyal Bilgiler 5. Sınıf Ders Kitabının Öğrenme Etkinlikleri Açısından Değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
International Journal of Social Science Research
Yazar:  
Özet:

Sosyal Bilgiler, değişen dünya ve ülke koşullarına uygun bilgi, beceri ve tutum geliştirerek bireyin yaşadığı topluma uyum sağlamasını amaçlayan çok disiplinli bir öğrenme alanıdır. Sosyal Bilgiler dersinin öğretilmesinde en temel materyal ders kitaplarıdır. Ders kitapları öğrencilerin öğrenme düzeyini etkileyen ve dersin işlenmesine kaynaklık eden en önemli materyaldir. Ders kitaplarının en önemli bölümünü ise öğrenme etkinlikleri oluşturmaktadır. Öğrenme etkinlikleri, öğrenciye verilmek istenen kazanımların planlı ve kontrollü bir şekilde aktarılmasını sağlayan faaliyetlerdir. Ayrıca öğrencilerin derse aktif katılımının sağlanması noktasında büyük önem arz etmektedir. Çalışmamızda, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Talim Terbiye Kurulu tarafından 13 Ocak 2017 tarihinde yapılan ilk ve orta öğretim programları değişikliği ile yeniden düzenlenerek yeni müfredata uygun hale getirilen Sosyal Bilgiler 5.sınıf ders kitabındaki öğrenme etkinlikleri ele alınmıştır. Etkinliklerin konu kazanımlarına uygunluğu, öğrencinin ilgisini çekme ve öğrenmeyi teşvik etme noktasında yeterliliğinin tespitindenitel araştırma yöntemi kullanılmış ve araştırma bulgularına doküman analizi yapılarak ulaşılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, hazırlanan yeni Sosyal Bilgiler Öğretim Programında toplam 7 öğrenme alanı olduğu ve bu öğrenme alanlarının üniteler yerine kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu öğrenme alanları; Birey ve Toplum, Kültür ve Miras, İnsanlar Yerler ve Çevreler, Üretim Dağıtım ve Tüketim, Bilim Teknoloji ve Toplum, Etkin Vatandaşlık ve Küresel Bağlantılardır. İncelememiz sonrasında öğrenci çalışma kitaplarının bulunmadığı mevcut sistemde ders kitaplarında öğrenme etkinliklerine daha fazla yer verildiği tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










International Journal of Social Science Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 184
Atıf : 797
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini