Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2.304
 İndirme 212
 Sesli Dinleme 7
Iı. Abdülhamit Dönemi’nde Osmanlı-alman İlişkileri
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

II. Abdülhamit Dönemi’nde Osmanlı-Almanya İlişkileri oldukça önem kazanmıştır. Bu açılım, Osmanlı Devleti’nin Avrupalı Büyük Devletlerle diplomatik ilişkilerinin seyrini de etkileyecek temel prensiplerin değişmesine sebep olmuştur. II. Abdülhamit döneminden itibaren gelişen dış siyasetteki bu belirgin değişim Osmanlı Devleti’nin dış politikasında dönüm noktası olmuş ve devletin dağılmasına kadar sürmüştür. Diplomaside çok yönlü bir siyaset izleyen II. Abdülhamit’in tavrı, zamana, mekâna, şartlara ve hedeflerine göre değişmiştir. Kimi zaman denge politikası izlerken, kimi zaman tarafsızlık ve bağımsızlık politikası, kimi zaman barışçı ve tavizci fakat yerine göre de tehdit politikası izlemiştir. Onun bu dönemde Almanya’ya yakınlaşma politikası denge siyasetinin bir örneğidir. İngiltere ve Rusya’ya karşı Almanya’nın desteğini sağlamak kaydıyla uluslararası diplomaside Osmanlı’nın gücünü artırmak istemiştir. II. Abdülhamit’in Almanya siyasetinin genel olarak ele alındığı bu çalışmada, Padişahın neden Almanya’ya yakınlaştığı ve bu yakınlaşmanın boyutları kendi görüşleri de dikkate alınarak değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

and Ii. Ottoman-german Relations In The Period Of Abdulhamit
2018
Yazar:  
Özet:

and II. The Ottoman-German relations have gained great importance during the Abdülhamit period. This opening has led to a change in the basic principles that will also affect the course of the Ottoman State’s diplomatic relations with the European Great States. and II. This clear change in foreign policy that has evolved since the period of Abdülhamit has become a turning point in the foreign policy of the Ottoman State and has lasted until the dissolution of the state. The second is a diplomatic policy. Abdülhamit’s attitude has changed according to time, place, conditions and goals. Sometimes there is a policy of balance, sometimes a policy of neutrality and independence, sometimes a policy of peace and reconciliation, but instead a policy of threat. His approach to Germany in this period is an example of the balance policy. With the aim of providing the support of Germany against Britain and Russia, he wanted to increase the power of the Ottoman in international diplomacy. and II. In this study, where Abdülhamit’s policy is generally discussed, the reason why the Padişah approached Germany and the dimensions of this approach were assessed by taking into account his own views.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.498
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini