Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 5
Osmanlı Hâkimiyeti Dönemi’nde Mitroviça’da Türkçe Eğitim
2014
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Kosova’da Türkçe eğitim Osmanlı İmparatorluğu’nun Kosova’ya gelmesiyle başlamıştır. Bu dönemde başlayan Türkçe öğretim Osmanlı Devlet’inin Balkanlardan çekilmesine kadar, diğer bölgelere göre herhangi bir fark gözetilmeksizin, Kosova’da da aynı düzeyde sürdürülmüştür. Kosova’nın hemen hemen tüm şehirlerinde, özellikle Mitroviça’da, hatta büyük köylerinde bile Türkçe okullar açılarak eğitime devam edilmiştir. XIX. yüzyılda salnamelerin yayımlanmasıyla Kosova’da Türkçe eğitimin hangi okullarda yapıldığı, öğretmenlerin kimler olduğu ve öğrenci sayıları hakkında bilgilere ulaşılmıştır. Bu çalışmada, 1896 yılında yayımlanan Okullar Yasası'ndan sonra genelde Kosova’da, özelde Mitroviça’da Türkçe eğitimin seyri incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Turkish Education In Mithrovica During The Ottoman History Period
2014
Yazar:  
Özet:

Turkish education in Kosovo began with the arrival of the Ottoman Empire to Kosovo. The Turkish teaching that began in this period until the withdrawal of the Ottoman State from the Balkans, without any difference from the other regions, continued at the same level in Kosovo. Education has been continued by opening Turkish schools in almost all the cities of Kosovo, especially in Mitrovica, and even in the big villages. The XIX. In the century, with the publication of the salnames in Kosovo, information was obtained about which schools the Turkish education was conducted, who the teachers were, and the number of students. In this study, after the Schools Act published in 1896, the course of Turkish education was usually studied in Kosovo, especially in Mitrovica.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.852
Atıf : 20.003
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal