Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 141
 İndirme 46
Antik Yunanistan’da Misafirperverlik Anlayışının Dönüşümü
2019
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Misafirperverlik (ksenia) Antik Yunan toplumunda oldukça önemli bir kavramdır. Bununönemli göstergesi Homeros’un metinlerinin, özellikle de Odysseia’nın, misafirperverlik kavramı üzerinde temellenmesidir. Dahası, Antik Yunan tanrılarından Zeus, “misafirperver” sıfatıyla (Zeus Ksenios) anılmaktadır. Fakat Homerik metinlerde ele alındığı biçimiyle misafirperverlik salt bir ideali yansıtır. Bu ideal; kolonizasyon süreci, polis sisteminin kuruluşu ve bu sistem içinde demokrasinin gelişmesi gibi faktörlerin sonucunda zaman içinde dönüşmüştür. Bu çalışmanın amacı bu dönüşümü ve bu dönüşümün niteliklerini açıklamaktır. Bunun için “Homerik misafirperverlik” ve “Hellenik-politik misafirperverlik” kavramları kullanılarak dönemsel bir ayrım yapılacaktır. Çalışmada Cambridge Okulu’ndan Quentin Skinner’ın “toplumsal ve entelektüel matriks” üzerinden bağlam analizine odaklanan yaklaşımına uygun bir yöntem izlenecek fakat yöntem maddî bağlam dikkate alınarak uygulanacaktır. Çalışma, Antik Yunanistan’da misafirperverlik kavramını ya salt bir Homerik ideal ya da çeşitli boyutları olan bir kavram olarak ele alan literatüre, kavramın periyodik dönüşümünü açıklayarak katkı sunacaktır.  

Anahtar Kelimeler:

The Return Of Misafirperverlism In Ancient Greece
2019
Yazar:  
Özet:

Hospitality (Xenia) is a very important concept in the ancient Greek society. The important indicator of this is that Homeros’ texts, especially Odyssey, are based on the concept of hospitality. In addition, from the ancient Greek gods, Zeus is referred to as a "gost" (Zeus Ksenios). But in the way it is addressed in the Homeric texts, hospitality reflects a simple ideal. This ideal has changed over time as a result of factors such as the process of colonization, the establishment of the police system and the development of democracy within this system. The purpose of this study is to explain this transformation and the qualities of this transformation. For this, a periodic distinction will be made using the concepts of "homeric hospitality" and "Hellenic-political hospitality". The study will follow a method in accordance with Quentin Skinner’s approach to context analysis through the “social and intellectual matrix” from the Cambridge School, but the method will be applied taking into account the material context. The study will contribute to the literature which deals with the concept of hospitality in Ancient Greece either as a simple Homeric ideal or a concept of various dimensions, explaining the periodic transformation of the concept.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 207
Atıf : 307
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini