Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 20
 İndirme 7
Franz Kafka’nın Dönüşüm’ünde Sosyal Dışlanmışlık Olgusu
2018
Dergi:  
Folklor/Edebiyat
Yazar:  
Özet:

Birey ve toplum arasında güçlü bir ilişki bulunmaktadır. Bireyler, bir araya  gelerek toplumu oluştururlar ve yaşamlarını oluşturmuş oldukları bu toplumsal  yapı içerisinde sürdürürler. Bu bağlamda birey ve toplum arasında ilişkiler ve  çelişkiler meydana gelmektedir. Sosyal dışlanma da birey ve toplum arasındaki  çelişkilerden meydana gelen bir olgu olarak nitelendirilmektedir. Sosyal  dışlanma, 1970’li yıllardan sonra bilinirlik kazanan bir kavram olup bireyin  çeşitli nedenlerden ötürü toplumla bütünleşememesi, toplumsal yaşamın dışında  kalması durumu olarak tanımlanmaktadır. Edebiyat eserlerinin, birey ve toplum  arasındaki ilişkileri ve çelişkileri ayrıntılı bir şekilde sunulabilmesi edebiyat  ile sosyal bilimler arasında bir işbirliği yapılmasını olanaklı kılmaktadır.  Dolayısıyla yapılmış olan bu çalışmada Franz Kafka’nın Dönüşüm (1915)  adlı romanı sosyal dışlanma kavramı çerçevesinde incelenmiştir. Romanın kahramanı Gregor Samsa’nın öyküsü bir sosyal dışlanmışlığın öyküsü olup bu  çalışmada Gregor Samsa, sosyal dışlanmış bir birey, ailesi de mikro ölçekli bir  toplum olarak ele alınmıştır. Toplum ve birey arasındaki sosyal dışlanmaya yol  açan çelişkiler, romanın kahramanlarının söylemleri üzerinden analiz edilerek  ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Yapılmış olan bu çalışma, Dönüşüm (1915)  romanına önceki çalışmalardan farklı bir bakış açısı sunmayı amaçlamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Social Exclusion Phenomenon In The Transformation Of Franz Kafka
2018
Yazar:  
Özet:

individuals and societies have a strong relationship between individuals and society and create society and live in this social structure where they have created their lives. in this context, relations between individuals and society and contradictions occur social exclusion is considered as a phenomenon of contradictions between individuals and society as social exclusion after the 1970s, a concept that has been recognized as a result of social transformation, and the people who are not able to integrate with society for various reasons, are defined as a situation of social life outside the story of the social transformation between the people and society, and the people who are interested in a story of social transformation in the social transformation of the social society

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Folklor/Edebiyat

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 969
Atıf : 2.365
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini