Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 17
Metin Savaş’ın Zemheri Kuyusu Romanında Yaşayan Türkçe Meselesi
2019
Dergi:  
Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Roman türü, sosyal bir varlık olan insanı ele alması itibariyle genel olarak toplumsal konulardan uzak duramamıştır. Bu yönüyle romanlar, ele aldıkları dönemlerin toplum ve birey yapısını bütün yalınlığıyla ve farklı açılardan yansıtan birer ayna konumunda olmuştur. Kaleme alındığı dönemi yansıtan bu romanlardan biri, Metin Savaş’ın Zemheri Kuyusu adlı eseridir. Yazar, 2005 yılında yayımladığı bu postmodern romanın kurgusu kapsamında siyasî, dinî, sosyal ve kültürel birçok konuya değinmiştir. Yazarın ele aldığı bu konular arasında öne çıkanlardan biri, Yaşayan Türkçe meselesidir. Çünkü tarih içerisinde hangi kelimelerin Türkçe kabul edileceği üzerine birçok tartışma yapılmış ve değişik birçok görüş ortaya atılmıştır. Dilin sınırlarını belirlemeye çalışan bu görüşlerden bazıları toplum tarafından kabul görürken bazıları tepkiyle karşılanmıştır. Bu makalede de yapılan bu dil tartışmalarının Zemheri Kuyusu örneğinden hareketle bir roman kurgusu içinde nasıl ele alındığı incelenmiştir. Böylece hem dil tartışmalarının toplumdaki karşılığı hem de Metin Savaş’ın dil konusundaki tespit, tenkit ve teklifleri belirlenmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Turkish Story Of The Earth Of The War In The Roman
2019
Yazar:  
Özet:

Roman species has not been able to stand away from social issues in general since it deals with the human being, which is a social being. In this regard, the novels have been in a mirror position that reflects the society and individual structure of the periods they deal with with with all their unity and different perspectives. One of these novels that reflect the period in which the pen was taken is the work of the Text War's Zemheri Kuyusu. The author, in the framework of this postmodern novel published in 2005, focused on many political, religious, social and cultural topics. One of the topics that the author addresses is the Living Turkish issue. For in history, there have been many discussions about which words will be accepted in Turkish and many different opinions have been revealed. Some of these opinions seeking to determine the limits of the language are accepted by the community, while some are welcomed with reaction. In this article, the discussion of this language is also studied as being addressed in a novel fiction by moving from the example of the Zemheri Kuyusu. Thus, both the response of language discussions in the society and the identification, suggestions and proposals on the subject of the Text War were tried to be determined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 263
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini