Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 30
Olkun, S. ve Toluk U. Z. (2006). İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar. Ekinoks Yayınları: Ankara
2007
Dergi:  
İlköğretim Online
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Doç. Dr. Sinan OLKUN ve Yrd. Doç. Dr. Zülbiye TOLUK-UÇAR’ın yazdığı ‘Yeni İlköğretim Programları ve Öğretmen Yeterlikleri Işığında İlköğretimde Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar’ isimli kitabın incelemesi yapılmıştır. Kitap, sınıf öğretmenleri, öğretmen adayları ve ilköğretim matematik öğretmenlerine yönelik, değişen matematik programları ve yapılandırmacı matematik eğitimi anlayışı çerçevesinde hazırlanmıştır. Kitapta ilk öne çıkan özellik matematik öğretiminde çağdaş yaklaşımlara yönelik teorik bilginin uygulamalı örneklerle bir arada sunulmasıdır. Kitap başlıca 5 ana bölümden oluşmaktadır. Kitabın giriş bölümünde, yeni öğretim programlarının vizyonundan ve öğrenci merkezli matematik öğretiminin öneminden bahsedilmiştir. Kitabın giriş bölümünde okuyucuyu ilerleyen kısımlarda ne beklediğine yönelik açıklamaların bulunması bütünlük ve pekiştirme açısından büyük önem taşımaktadır. Yazarlar ikinci bölümde, matematiğe ve matematik eğitimine yönelik epistemolojik kavramlamalara, matematiksel bilgi ve bu bilginin sunulmasına yönelik çoklu gösterimlere (sözel ifadeler, gerçek hayat durumları, somut nesneler, resimle temsil, sembolle temsil) yer vermişlerdir. Bu bölümde ayrıca problem çözme, matematiksel akıl yürütme, iletişim kurma, ilişkilendirme, tahmin ve zihinden işlem yapma becerilerilerine değinilmiş ve bu becerilerin matematiksel kavram ile işlemleri öğrenme ve öğretmedeki önemi vurgulanmıştır. Kitabın bu bölümünde aynı zamanda Yapılandırmacı (Constructivist) öğrenme kuramının matematik eğitimindeki öneminden bahsedilmiştir. Öğretmenin bilgiyi ileten otoriter kişi, öğrencinin ise pasif alıcı rolündeki eğitim anlayışından uzak, öğrencinin kendi bilgisini kendisinin inşa ettiği eğitim anlayışının önemi vurgulanmıştır. Ayrıca, bu bölümde öğrencinin kendi öğreniminden sorumlu tutulduğu aktif öğrenme unsurlarından ve öğrencinin kendi zihinsel ve fiziksel eylemlerini ortaya koyabileceği ortamların sunulmasının önemi üzerinde durulmuştur. Yazarlar, aktif öğrenme modelinde hazırlanan etkinliklerin öğrencilerin öğrenim ortamına getirdikleri önbilgiyi temel alması gerekliliğini

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
İlköğretim Online
İlköğretim Online