Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 162
 İndirme 42
Understanding Iran’s Foreign Policy: An Application Of Holistic Constructivism
2010
Dergi:  
Alternatives :Turkish Journal Of International Relations
Yazar:  
Özet:

This article seeks to explain why Iranian foreign policy toward the western countries in general and The United States in particular even under the systemic pressures has remained relatively unchanged. To this end, the present article identifies the determinant factors affect Iranian foreign policy. Since the 1979 Islamic revolution, Iranian foreign and security policy has been dominated by a new set of revolutionary values and discourses. The author believes that the foreign policy of the Islamic Republic of Iran mostly is driven by its revolutionary values and ideological perspectives than the logic of nation states. To understand Iranian foreign behavior, one should try to understand the basic characteristics of the country’s normative and discursive structures. Hence, this article argues that due to the role of normative factors in constructing Iranian foreign policy, the Holistic constructivist approach is considered the most applicable theory for explaining the country’s foreign policy. Key words: constructivism, holistic constructivism, identity, social discourses, foreign policy.

Anahtar Kelimeler:

Null
2010
Yazar:  
0
2010
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Alternatives :Turkish Journal Of International Relations

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 316
Atıf : 40
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini